5-a vieta. NKL čempionatas: Vilniaus „Vilnius-MRU“ – Kauno „JAZZ-KTU“.

Sąrašo penktą vietą pradedame nuo intriguojančios Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) dvikovos šeštadienį. Sostinėje nuo 17 val. ginklus surems vietos „Vilniaus-MRU“ ir Kauno „JAZZ-KTU“ ekipos.
Dvi NKL čempionato komandas jungia tas pats faktas – tai daugiausiai iš jaunų krepšininkų sudaryti klubai, kurių didžioji dalis rungtyniauja ir Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate.

„JAZZ-KTU“ komanda galingai pradėjo šių metų sezoną ir per pirmąsias šešerias rungtynes nesuklupo nė karto. Tiesa, Rolando Urkio auklėtiniams katino dienos baigėsi – per pastaruosius septynis mačus iškovotos tik dvi pergalės.

Kauniečių treneriui papildomų problemų sukėlė ir komandos lyderio bei vieno naudingiausių lygos krepšininkų Giedriaus Staniulio karjeros šuolis. Aukštaūgis praėjusią savaitę tapo naujuoju Alytaus „Dzūkijos“ (LKL) klubo nariu. 

Sostinės krepšininkai sezoną pradėjo ne taip galingai ir po 13 mačų turi šešias pergales. Vilniečiai neranda savojo žaidimo, tačiau didžiulį komandos potencialą įrodo pergalė mače su NKL lyderiais „Trakais“ – 68:58.

Turnyro lentelėje „JAZZ-KTU“ žygiuoja šeštoje vietoje, tuo tarpu „Vilnius-MRU“ yra devintas.
Įdomus faktas:Kol kauniečiai pirmauja NKL čempionate, LSKL pirmenybėse komandos yra apsikeitusios vaidmenimis. MRU studentai lygoje žygiuoja antri, KTU – paskutiniai, devinti.

4-a vieta. LKL čempionatas: Panevėžio „Lietkabelis“ – Utenos „Juventus“.

Ketvirtoje savaitės transliacijų penketuko vietoje įsitaisė mačas Panevėžyje, kur trečiadienį vietos „Lietkabelis“ nuo 18:30 val. susitiks su Utenos „Juventus“ klubu.

Dar visai neseniai neabejotinu šio mačo favoritu daugelis ekspertų būtų palaikęs „Juventus“ ekipą. Tiesa, atėjus naujam treneriui Virginijui Sirvydžiu, ir pora kartų blykstelėjus LKL čempionate, komandos žaidimas sustojo.

Uteniškiai paskutiniame LKL mače nusileido Kauno „Žalgiriui“ ir patyrė du pralaimėjimus iš eilės Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionate.

Savo ruožtu „Lietkabelis“ pastaruosiuose susirėmimuose LKL pirmenybėse demonstruoja vis kokybiškesnį žaidimą. Mače Pasvalyje su „Pieno žvaigždėmis“ pergalės švęsti „Lietkabeliu“ neleido tik apmaudi klaida gynyboje, o rungtynėse su „Šiauliais“ buvo iškovota pirma sezono pergalė po penkių nesėkmių serijos.

Įdomus faktas: Tik šią savaitę „Lietkabelio“ klubą papildęs įžaidėjas Ernestas Ežerskis šių metų sezoną pradėjo būtent „Juventus“ klube.

3-ia vieta. LKL čempionatas: Kauno raj. „LSU-Atletas“ – „Šiauliai“.

Intriguojantis mačas krepšinio gerbėjų lauks penktadienį. Garliavoje nuo 18 val. šeimininkai „LSU-Atleto“ krepšininkai susikaus su „Šiaulių“ klubu.

„Šaunių vyrukų kompanija“ paties „LSU-Atleto“ trenerio Edo Nickaus praminta Laikinosios sostinės ekipa žaidžia vieną atkaklų mačą po kito LKL čempionate.

Per pastaruosius keturis mačus tik pralaimėjimus patyrę jaunieji kauniečiai, išskyrus triuškinamai pralaimėtas rungtynes „Žalgiriui“ (50:79), kitas nesėkmės patyrė tik po atkaklių kovų ir turėjus realias galimybes iškovoti pergales.

Tiesa, tokios tendencijos neturėtų guosti E. Nickaus. Pabrėžęs, jog ekipa turi patekti į LKL atkrintamas, strategas turi, kur pasidarbuoti. „LSU-Atleto“ sąskaitoje tik dvi pergalės per devynis mačus ir priešpaskutinė, 10-oji vieta turnyro lentelėje.

Gedimino Petrausko treniruojamas „Šiaulių“ klubas šį sezoną aistruolius stebino ir įspūdingomis pergalėmis ir netikėtais pralaimėjimais.

Po skambiojo laimėjimo mače su „Žalgiriu“ šiauliečiai sugebėjo nusileisti „Lietkabeliui“ bei „Juventus“ klubams. Tiesa, Saulės miesto ekipa sugebėjo reabilituotis pastarajame LKL mače įveikdama Kėdainių „Nevėžį“ – 81:77. Turnyro lentelėje „Šiauliai“ (3-6) žengia aštunti.

Įdomus faktas: Tai jau antras šių ekipų tarpusavio mačas šiame sezone Garliavoje. Pirmose rungtynėse pergalę rezultatu – 91:74 iškovojo „Šiaulių“ klubas.

2-a vieta. Kauno „Žalgirio“ aistruolių susitikimas su klubo vadovybe.

Jau pirmadienį nuo 18 val. „SportoTV.lt“ transliacijų gerbėjai galės tiesiogiai išvysti Kauno „Žalgirio“ vadovybės ir aistruolių susitikimą. Jame klubo direktorius Paulius Motiejūnas pristatys „Žalgirio“ ateities viziją.

Susitikimo metu bus aptariamos permainos „Žalgirio“ ir arenos valdyme, taip pat „Žalgirio“ biudžetas, siekiai ir ateities perspektyvos. O svarbiausia – šiuo susitikimu prasidės naujas etapas, kai „Žalgirio“ ateitis atsidurs fanų rankose ir ilgaamžis klubas iš tiesų taps visos Lietuvos žmonių komanda.

„Žalgirio“ ekipa kviečia visus gerbėįus pirmadienį atvykti į susitikimą, o negalinčius atvykti į „Žalgirio“ areną – stebėti tiesioginę „SportoTV.lt“ transliaciją internetu.

Įdomus faktas: Klubo valdžios atidavimas į aistruolių rankas – ne naujiena sporto pasaulyje. Tokiu principu gyvuoja Ispanijos klubai „Barcelona“ bei Madrido „Real“.

1-a vieta. LKL čempionatas: Prienų „TonyBet“ – Kauno „Žalgiris“ .

Įdomiausios šios savaitės rungtynės tiesioginiame „SportoTV.lt“ eteryje laukia sekmadienį. Būtent pirmą žiemos dieną nuo 15 val. Prienuose į mūšį stos vietos „TonyBet“ ir LKL čempionas „Žalgiris“. 

Prienų ir Kauno ekipos LKL lygos čempionate yra patyrusios tik po vieną nesėkmę. Virginijaus Šeškaus treniruojamas „TonyBet“ klubas spalio pabaigoje nusileido „Nevėžiui“ – 72:78. Lygoje prieniškiai yra iškovoję septynias pergales.

„Žalgirio“ pralaimėjimas „Šiauliams“ - 78:79 lėmė trenerio Elio Zouro darbo Kaune pabaigą. Laikinosios sostinės komandos sąskaitoje taip pat ir keturios pergalės.

Tik du ratus LKL pirmenybių reguliariame sezone žaisiantys žalgiriečiai dažnai klysti negali sau leisti. Pergalių procentu žalgiriečiai šiuo metu nusileidžia Vilniaus „Lietuvos rytui“ bei tiems patiems „Tonybet“ krepšininkams. Pergalė mače su prieniškiais leistų „Žalgiriui“ pakilti į antrą turnyro lentelės poziciją.
Savo ruožtu namie „Žalgirį“ priimsianti „TonyBet“ ekipa mače tikrai nesudės ginklų anksčiau laiko ir LKL čempionus privers kovoti iki rungtynių pabaigos.

Įdomus faktas: Bene turtingiausią kovų su „Žalgiriu“ istoriją Prienų klube turi Mindaugas Lukauskis. Buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas ne kartą tritaškiais gniuždė kauniečių komandą LKL grandų susirėmimuose. Lygos čempionu krepšininkas tapo 2004, 2005 bei 2007 metais.