Rungtynes daug geriau pradėjo uostamiesčio ekipa (7:15), bet Gintaro Krapiko auklėtiniai po šalto dušo netruko atsitiesti, o antro kėlinio pabaigoje jau buvo susikrovęs 11 taškų pranašumą (38:27).

Vis tik pasiduoti Dainiaus Adomaičio vadovaujama komanda nė neketino ir nuolat alsavo „Žalgiriui“ į nugarą – po trijų kėlinių kauniečiai pirmavo vos dviem taškais – 59:57.

Vis tik lemiamą ketvirtį žalgiriečiai pradėjo spurtu 8:2 ir, susikūrę solidų pranašumą, „Neptūnui“ atkurti intrigos nebeleido.

„Žalgiris“: Ianas Vougioukas 14 (7 atk. kam.), Brockas Motumas 12, Olivier Hanlanas ir Mantas Kalnietis po 10, Edgaras Ulanovas 9, Lukas Lekavičius 8 taškai (9 min.).

„Neptūnas“: Harvey Jerai Grantas 15 (12 atk. kam.), George'as Danielis Ewingas jaunesnysis 12 (6 rez. perd.), Donatas Zavackas 11 taškų.

Praėjusiame sezone Lietuvos čempionai su kovingaisiais klaipėdiečiais vargo visuose keturiuose mačuose – abu klubai pasidalijo po dvi pergales.

Šiemet „Žalgiris“ nugalėjo visus tris savo varžovus – „Šiaulius“ (78:64), Prienų-Birštono „Vytautą“ (82:70) ir Alytaus „Dzūkiją“ (78:43).

Savo ruožtu „Neptūnas“ įveikė Kėdainių „Nevėžį“ (77:66) ir „Dzūkiją“ (67:62), bet turėjo pripažinti Utenos „Juventus“ žaidėjų pranašumą (76:79).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)