Nė vienas Kroatijos rinktinės žaidėjas po rungtynių nesiteikė užsukti į bendravimui su žiniasklaida skirtą zoną – visi tiesiausiu keliu nuskubėjo į rūbinę, kad savo apmaudą išlietų toliau nuo svetimų akių.

Nusivilti išties buvo kuo – Draženo Anzulovičiaus komanda vėjais paleido kartą metuose pasitaikančią progą, kuomet subūrė beveik visus stipriausius šalies žaidėjus.

Net jei pirmadienio rungtynėse išvykoje įveiktų lenkus, kroatų toks pergalių rinkimo tempas nebetenkina.

Savarankiškai kapstytis į viršutinę pasaulio čempionato atrankos varžybų J grupės lentelės pusę per likusius du „langus“ turės NBA žvaigždžių ginklanešiai. Tokie krepšininkai kaip B. Bogdanovičius ar Dario Šaričius bus bejėgiai ką nors pakeisti, nes likusios atrankos rungtynės bus žaidžiamos NBA sezono metu.

Tad pergalės penktadienį Osijeke šeimininkams reikėjo žymiai labiau nei grupėje tvirtai pirmaujantiems svečiams, ir šis faktas atsiliepė tiek komandų sudėtims, tiek išankstinėms prognozėms.

„Kai esi autsaideris, visada jauti daug motyvacijos pakeisti statusą. Taip pat svarbus buvo ir pralaimėjimas draugiškose rungtynėse latviams, kuris išryškino visas mūsų klaidas, ypač gynyboje. Padarėme išvadas, ir šiose rungtynėse viskas pavyko“, – komentavo L. Lekavičius.

Pasak jo, lietuviai nekreipė dėmesio į 41 B. Bogdanovičiaus ir D. Šaričiaus kartu surinktą tašką – pakako bent jau sumažinti skaičius jų rezultatyvių perdavimų statistikos grafose.

„Pergalę lėmė mūsų drausmė tiek ginantis, tiek puolant. Žinojome kroatų stipriąsias puses, lyderius. Jų sustabdyti neįmanoma, jie pataiko ir sudėtingus metimus, bet kažkiek atkabinome nuo traukinio kitus žaidėjus. Atlikome neblogą darbą“, – vertino Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) klubo įžaidėjas.

24-erių šilališkis neslėpė, kad dramatiška rungtynių pabaiga kaip reikiant pakuteno nervus.

Mačo viduryje lietuviai kelis kartus turėjo 12 taškų persvarą, bet paskutiniame kėlinyje ji ėmė nenumaldomai tirpti. Tik kai svarstyklės visiškai išsilygino, pasirodė, kad Dainiaus Adomaičio ekipa dar buvo sutaupiusi šovinių lemiamai salvei.

„Aišku, kai varžovai pasiveja, kai fanai taip audringai juos palaiko, įtampos atsiranda, darosi sunku vėl paimti rungtynių kontrolę į savo rankas. Bet parodėme charakterį“, – įsitikinęs L. Lekavičius.

Pats 183 cm ūgio vijurkas surinko 10 taškų ir keliskart „laužė čiurnas“ tiesioginiam oponentui įjungęs savo reaktyvinį greitį. L. Lekavičius neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, bet atkovojo 4 kamuolius.

Iš savo vietos prie pat aikštės santūriai rungtynes stebėjęs Arvydas Sabonis ėmė ploti, kai žemiausias žaidėjas aikštėje laviruodamas tarp abiejų komandų bokštų pirmasis sugriebė atšokusį kamuolį.

„Treneris akcentavo kovą dėl atšokusių kamuolių, liepė visiems penkiems žaidėjams aikštėje stengtis atitverti dengiamus varžovus ir bandyti atkovoti. Džiugu, kad iš aš kažkiek prisidėjau“, – Krepšinis.lt paklaustas apie epizodą, kukliai šypsojosi L. Lekavičius.

Primename, kad Lietuvos krepšininkai yra atrankos į pasaulio čempionatą J grupės lyderiai, iki šiol laimėję visus septynis žaistus susitikimus. Kroatija pogrupyje lieka penkta (3 pergalės/4 pralaimėjimai).

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė pirmadienį Vilniuje žais su Nyderlandais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)