Spalio pabaigoje žalgiriečiai savo aikštėje prancūzams nepaliko šansų – 88:64.

Šiuo metu „Žalgiris“ (3 pergalės/4 pralaimėjimai) B grupėje žengia ketvirtas. SIG ekipa vos su viena pergale (1/6) – paskutinė, šešta. Vienintelę pergalę SIG iškovojo savo aikštėje rungtynėse su Bambergo „Brose Baskets“ (83:72). Pirmame B grupės rate Strasbūro ekipa buvo patyrusi penkias nesėkmes iš eilės.

„Artėja svarbiausios rungtynės – po jų išryškės, kas kokias vietas grupėje užima. Mes, kaip komanda tikimės sunkių rungtynių, nes jos mums daug ką lemia. Daug jos lemia ir varžovams. Tuo pačiu mes čia sužaidėme tikrai geras rungtynes ir sužaidėme gan lengvai, turėjome didelį pranašumą. Gan gerai pateikėme – dvitaškių, tritaškių procentas buvo labai geras. Tikėtis to pačio – nerealu. Mes vis tiek žaisime prie savų skaičių.

Jei tik geriau kažkas seksis – bus geriau. Tikimės žaisti taip pat. Varžovai irgi turi panašius rodiklius ir jie ne ką prastesni. Taip pat dengiasi, matosi, kad jie pagerinę žaidimą ir nebus lengva. Norint laimėti ir žaisti TOP-16 etape mums, kaip komandai, reikia išmokti žaisti ne tik namuose, bet ir laimėti išvykose“, - prieš išvyką į Prancūziją sakė „Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas.

„Taip lengva nebus, kaip buvo čia, namuose. Jie žais savo arenoje, o savo namuose jie daug geriau žaidžia. Tai bus kitos rungtynės ir kita istorija. Kiekvienas jų žaidėjas įgavo geresnę formą ir jie tikrai demonstruoja solidų krepšinį. Turi didelį žmogų, kuris atlieka daug metimų ir duoda daug naudos. Kiti žaidėjai taip pat naudingi ir duoda daug naudos“, - sako „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Praėjusį sekmadienį „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) patyrė netikėtą nesėkmę rungtynėse su Prienų „TonyBet“ - 83:101. S. Štombergas įsitikinęs, kad šaltas dušas jo auklėtiniams bus tik į naudą.

„Žaidimas banguoja. Į tai daug kas susideda – nusiteikimas. Mes padarėme išvadas po sunkaus savaitgalio ir norime žengti toliau ir kad nebūtų tokių atsipalaidavimų, tikėjimo, kad laimėsime dėl patirties ar kad laimėsime žaisdami puse jėgos. To nebus. Turime žaisti maksimaliai susikoncentravę ir atiduoti visas jėgas norint laimėti“, - sako S. Štombergas.

„Net negalime kalbėti apie varžovų neįvertinimą, nes mums šios pergalės labai reikia. Važiuojame nusiteikę laimėti ir tikrai žinome, ką jie gali. Išvykoje žaisime ir būsime susikaupę. Mūsų stiprioji pusė – komandinis žaidimas ir komandinė gynyba. Manau, tuo turėtume remtis“, - sako P. Jankūnas.

Ketvirtadienį „Žalgirio“ ir SIG dvikova prasidės 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)