Užvertus dar vieną krepšinio istorijos puslapį ir nuslūgus didžiajai daliai emocijų, apie išaugusį „Ryto“ bendruomenės palaikymą prakalbęs komandos strategas Giedrius Žibėnas negailėjo gražių žodžių vilniečiams.

„Kiekvienas aistruolis, kuris ateina į „Jeep“ areną, yra pasiruošęs mūru stoti už savo komandos spalvas, miestą ir kiekvieną atskirą „Ryto“ spalva vilkintį faną. Tik mažais žingsniukais, kuriuos darėme šio sezono metu, galime grįžti į šlovingus „Ryto“ laikus.

O šlovė nėra vien tik rezultatai, tai yra tikėjimas, jausmas, kad visi be išimties tave gerbia ir pasididžiavimas atstovauti savo klubui“, – samprotavo „Ryto“ vyr. treneris.

Savo atsidavimu komandai ir emocijomis ant parketo vilniečių širdis užkariavęs Marcusas Fosteris prisiminimais grįžo į pirmąsias rungtynes Lietuvoje ir antrino vyr. treneriui.

„Sirgalių palaikymas buvo neįtikėtinas nuo pat pirmos dienos čia. Prisimenu kontrakto pasirašymą ir visas žinutes bei aistruolius, kuriuos pamačiau atvykęs ir kokie jie buvo laimingi, – dėstė amerikietis. – Svarbus momentas yra pirmosios rungtynės. Nieko per daug nesitikėjau, bet dvikovos pradžioje pamačiau į areną atvykusius sirgalius ir supratau, kad jie yra ypatingi.

Kalbėdamas su kitais žaidėjais, kurie žaidė „Jeep“ arenoje, supranti, kaip prieš mus sunku čia žaisti ir tai duoda tikrąjį namų pranašumą. Dauguma aistruolių dėkojo už tai, ką padarėme, bet aš turiu pasakyti ačiū jiems už tokį palaikymą ir motyvaciją, kurią jie man suteikė šiuose mačuose. Kai finalo serija baigėsi, sakiau žmonėms, kad net nežinojau kiek man iš tikrųjų savo gyvenime reikėjo „Ryto“, kuris padėjo mano karjerai ne tik aikštelėje, bet ir už jos.“

Įsibėgėję vasaros iššūkiai ir komplektacijos klausimai dabar gula ant „Ryto“ sporto komandos pečių. Į artėjančio sezono paveikslą žvelgiantis sostinės klubo sporto direktorius Donatas Zavackas teigė, jog pirmieji darbai kitam sezonui prasidėjo jau sausio mėnesį pratęsus trenerių štabo sutartis.

„Dabartinis tikslas, ką sakau ir kiekvienais metais, jei komanda nori būti stabili, reikia stengtis išlaikyti žaidėjų branduolį. Kiek tai pavyks ar įmanoma padaryti pamatysime vasaros eigoje, bet reikia suprasti vieną dalyką, jog daugelis krepšininkų pasikelia savo vertę ir nėra taip paprasta juos išlaikyti, – akcentavo D. Zavackas. – Ne visada tai lemia vien tik finansiniai dalykai, galbūt žaidėjas nori išbandyti save kitoje lygoje ar kultūroje, tad į šiuos dalykus irgi reikia atsižvelgti.

Siekiamybė visada išlaikyti branduolį ir su juo žengti į kitą sezoną pasipildant keliais krepšininkais, o tęstinumas yra stabilumo, ir pergalių garantas.

Jeigu šią vasarą pavyks tą padaryti, rezultatai turėtų būti ne ką prastesni nei praėjusį sezoną. Komandos, kurios išlaiko branduolį tris ar keturis metus, dažniausiai pasiekia gerų rezultatų, tad siekiamybė yra tokia, o vasaros eigoje matysime kaip mums seksis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją