„Raudona – tai baimė jūsų akyse“, – tokį transparantą svečiams buvo parengę „Ryto“ aktyviausių sirgalių sektorius, tačiau būtent nominalūs šeimininkai jautėsi kiek pasimetę ant parketo ir dažnai laidė metimus pro šalį.

Šeimininkai pataikė vos 3 tritaškius iš 24 bandymų, taiklumas iš žaidimo siekė 33,85 proc. (22/65).

Per pirmą kėlinį beveik dvigubai daugiau taškų pelnęs „Žalgiris“ (19:10) kontroliavo situaciją ant parketo ir į bet kokius šeimininkų bandymus pavyti rasdavo savo sprendimų.

M. Normantas po dvikovos prisipažino, jog komandai nepadėjo faktas, kad žaidėjai tik dvikovos dieną turėjo galimybę išbandyti ASG arenos lankus ir parketą.

– Tragiškas pataikymas iš toli, kas tai lėmė?, – po rungtynių buvo paklaustas M. Normantas.

– Tai ir varžovų nuopelnas, neturėjome patogių progų metimams, taip pat tai lėmė ir mūsų prastas puolimas. Buvome truputį pasimetę, tiek aš, tiek kiti.

Iš ritmo išmušė „Žalgirio“ gynyba besikeičiant dengiamaisiais, gal per daug statiškai žaidėme. Be to, ASG arenoje šiemet tik rungtynių dieną pirmą kartą pamėtėme. Už „Žalgirį“ viena valanda daugiau pabuvome arenoje.

Taip, toks čia ir pasiteisinimas, bet tai vienas faktorių, viskas susideda į visumą.

Margiris Normantas

– Iš vėžių išmušė būtent ta erdvė, sirgalių masė?

– Kažkiek truputuką lėmė ir tas faktas, taip pat tas sukeltas ažiotažas. Juk reikia priprasti ir prie erdvių, lankų, parketo, kamuolių.

Sekmadienio vakarą nepataikėme savo metimų, kai kas prisirinko pražangų, kai kurie pasimetė. Peržiūrėsime vaizdo įrašą, pasimokysime iš klaidų. Lapkritį ASG arenoje žaisime dar trejas rungtynes, manau, bus tikrai geresnis žaidimas.

– Kaip jums pačiam atmosfera arenoje?

– Labai smagi, tiek iš mūsų pusės, tiek iš varžovų sirgalių. Smagi priešprieša kalbant apie aistruolius tribūnose.

– Kaip manote, ar pavyko perkelti tą „Jeep“ arenos atmosferą į ASG tribūnas?

– Smagu matyti labiau susibūrusius sirgalius į tą vieną sektorių. Džiugu dėl to, tik žinoma, reikia geresnio žaidimo.

– Buvo atkarpų, kai atrodė, po geresnių epizodų galėjote kabintis į rungtynes, jūsų manymu, ko pritrūko vejantis „Žalgirį“?

– Po kažkokio geresnio momento praleisdavome varžovų tritaškį, tai tos mūsų pastangos perniek.

Po rungtynių kol kas slogokos nuotaikos, reikia peržiūrėti, kas buvo blogai, išanalizuoti, truputį liūdna, bet toks sportas, kažkas turi ir pralaimėti.

– Ledu šaldoma alkūnė ir koja, tai – šių rungtynių pasekmė?

– Ne, skirtingos traumos, viena – per treniruotę, kita – per rungtynes. Tokios mini traumelės, kurios nepadeda sportinei formai.

– Kai kuriems žaidėjams, naujokams – tai pirmas mačas su „Žalgiriu“ tokioje arenoje. Prieš dvikovą teko naujokams papasakoti, ko laukti ir kokia rungtynių svarba?

– Ne, tik pasakiau, kad dėl tokių rungtynių ir žaidžiame krepšinį. Tiesiog linkėjau mėgautis atmosfera. Šiaip naujokai žino tą priešpriešą, akistatas su „Žalgiriu“. Labai daug pasakoti nereikėjo.

– Kur labiausiai reikėtų „Rytui“ patobulėti šioje sezono stadijoje?

– Išsigryninti žaidėjų veiksmus, kas, kokiomis situacijomis imasi iniciatyvos. Taip pat svarbu žiūrėti, kam, kokie deriniai labiau tinka. Tai komandinis sportas, tad ir žaisti reikia komandiškai.

Sekmadienį beveik 9 tūkst. žiūrovų užpildė ASG arenos tribūnas, kuriose ženklų palaikymą turėjo tiek vieni, tiek kiti.

Laimėjęs „Žalgiris“ tapo vienvaldžiu LKL lyderiu (8/0), pirmą nesėkmę patyręs „Rytas“ (7/1) žengia įkandin.

Dvikovai teisėjavo Gytis Vilius, Artūras Šukys, Gintaras Mačiulis.

Kitą savaitę „Žalgirio“ Eurolygoje ketvirtadienį Stambule laukia akistata su „Anadolu Efes“.

„Rytas“ kitą savaitgalį vietiniame fronte namuose susikaus su Klaipėdos „Neptūnu“.

Abi komandos pastaruoju metu šlubuoja Europos turnyruose, kur tiek vieni, tiek kiti paskutinėmis savaitėmis patyrė po dvi nesėkmes – atitinkamai FIBA Čempionų lygoje ir Eurolygoje.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją