LKL.lt rubrikoje „Teisėjo švilpukas“, kurioje kiekvieną savaitę išskiriami ir aiškinami diskutuotini momentai, prisimintos spalio 7 d. rungtynės, kurias kauniečiai laimėjo 76:69.

LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas pripažino, kad arbitrai akistatos pabaigoje suklydo neskirdami nesportinės pražangos Artūrui Milakniui, kuris griebė už marškinėlių Eimantui Bendžiui. Teisėjai tame epizode įžvelgė tik paprastą pražangą.

„Teisėjo švilpuko“ rubrikoje taip pat – daug dėmesio sukėlusi vilniečio Dominique‘o Suttono situacija žaidžiant prieš Alytaus „Dzūkiją“.

1 momentas: pražanga gynėjui ar puolėjui? („Dzūkija“ – „Neptūnas“)

„Neptūno“ žaidėjas Nr. 5 (L. Williamsas) pašoka mesti. Bandydamas jam trukdyti „Dzūkijos“ žaidėjas Nr. 2 (K. Brownas) pakėlęs ranką šoka šalia. Puolėjas (dar būdamas ore) atkiša į priekį kairę koją, taip inicijuodamas kontaktą su gynėju, kuris parkrenta. Tokiu atveju turi būti skiriama pražanga puolėjui. Neteisingas teisėjo sprendimas.

2 momentas: pažeidimas ar ne? („Dzūkija“ – „Rytas“)

„Ryto“ žaidėjas Nr. 2 (D. Suttonas), pabaigęs varymą, pašoka mesti, bet kamuolys išsprūsta jam iš rankų. Taisyklės sako, kad jei kamuolys po varymo netyčia iškrenta iš rankų (angl. „fumble“), tai žaidėjas turi teisę jį vėl paimti, bet nebegali varyti. Teisingas teisėjo sprendimas nestabdyti žaidimo.

3 momentas: paprasta pražanga ar nesportinė? („Rytas“ – „Žalgiris“)

Sureagavęs į apgaulingą „Ryto“ žaidėjo Nr. 22 (E. Bendžiaus) judesį, „Žalgirio“ žaidėjas Nr. 21 (A. Milaknis) pašoka į orą, o po to, nebeturėdamas galimybių pasiekti kamuolį ir sustabdyti varžovą, griebia jį už marškinėlių. Tai nesportinė pražanga. Neteisingas teisėjo sprendimas skirti paprastą pražangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)