Penktadienį Lietuvos vicečempionų direktorius Jaroslavas Latušinskij su sporto direktoriumi Donatu Zavacku surengė spaudos konferenciją, kurioje pristatė klubo finansinę situaciją bei planus, taip pat atsakė į kitus klausimus.

Jei praėjusio sezono biudžetas sudarė 3,8 mln. eurų, šiais krepšinio metais jis turėtų kiek paaugti – iki 4,5 mln. eurų.

Bet išlaidos pagrindinės komandos atstovų atlyginimams beveik nesikeis (1,9 mln. eurų praėjusiame sezone ir 2 mln. – šiame).

„Rytas“ žada toliau palaipsniui lengvinti skolų naštą, kuri šiuo metu siekia 1,9 mln. eurų – po metų tikimasi apsiriboti pusantro milijono.

Labiausiai klubo finansines projekcijas paveikė dalinis persikėlimas į ASG areną: keleriopai išaugino infrastruktūros kaštus, bet dar labiau – planuojamas pajamas iš prekybos bilietais.

Vilniaus "Ryto" biudžeto skaičiai

„Suprantu mūsų sirgalių abejones dėl ASG arenos, tačiau turime užtikrinti subalansuotą biudžetą, norime augti, mažinti priklausomybę nuo savivaldybės paramos. Manau, kad žaidimas didesnėje arenoje tokiomis sąlygomis, kokias pavyko suderėti, ilgalaikėje perspektyvoje bus geras žingsnis. Dėl to daugiau nei mėnesį kasdien sėdėdavome su ASG atstovais derindami sąlygas“, – atsiliepė J. Latušinskij.

Praėjusiame sezone „Rytas“ visas rungtynes žaidė 2,5 tūkst. vietų turinčioje „Jeep“ arenoje, kuri priklauso Vilniaus savivaldybei.

Dabar dažniau lankysis keturis kartus erdvesnėje arenoje, valdomą į sostinę iš Alytaus atsikrausčiusio konkurento – „Wolves“ klubo – savininkų.

ASG arenoje „Rytas“ ketina žaisti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mačus su tokiomis komandomis kaip Kauno „Žalgiris“, Panevėžio „Lietkabelis“ ar tas pats „Wolves“, taip pat visas namų rungtynes FIBA Čempionų lygoje.

Anot klubo vadovo, nuomojamuose namuose tikimasi rinkti maždaug 4,5 tūkst. žiūrovų vidurkį.

J. Latušinskij taip pat puse lūpų užsiminė apie ketinimus statyti naują areną Vilniuje, kurioje „Rytas“ galėtų šeimininkauti pats. Bet nieko konkretaus šia tema pasakyti nenorėjo ar negalėjo.

„Kol kas nėra nieko apčiuopiamo, bet ta linkme judama. Mūsų dalininkai sako, kad tos kalbos dabar aktyvesnės ir konkretesnės nei kada nors anksčiau“, – miglotai komentavo „Ryto“ direktorius.

Daugiausiai jam tekusių klausimų buvo susiję su „Wolves“ – naujo žaidėjo mieste buvimo J. Latušinskij teigė dar nespėjęs pajusti.

„Konkurencija visada gerai, jeigu žaidžiama pagal taisykles. Ar taisyklių laikomasi? Kol kas konkurencija tikrai racionali ir džentelmeniška.

Jų persikėlimą iš Alytaus mūsų akimis galima vertinti dvejopai. Tarsi krepšinio mėgėjai Vilniuje dabar turės platesnį pasirinkimą, bet kartu tai yra impulsas labiau susivienyti mūsų sirgaliams. Neabejojame, kad jie tai ir padarys, turime gana lojalią aistruolių bazę.

Ar „Wolves“ atsiradimas pasijautė bendraujant su rėmėjais? Man asmeniškai – ne. Gal mes skirtingais takeliais vaikštome. Sakyčiau, tai kaip tik sustiprino ryšį su esamais rėmėjais ir partneriais“, – šyptelėjo J. Latušinskij.

„Ryto“ atstovai taip pat atskleidė, jog pernai pratęsta sutartis su Čempionų lyga galios dar dvejus metus.

J. Latušinskij tikino, jog žaidimas šiame FIBA turnyre „daug labiau“ apsimoka finansiškai nei Eurolygos rengiamose Europos taurės varžybose, kur rungtyniauja „Lietkabelis“ ir „Wolves“.

Bet D. Zavackas pridūrė, jog ilgalaikio plano „Rytas“ šiuo klausimu neturi.

„Meluočiau, jei taip sakyčiau. Kol kas tikrai liekame Čempionų lygoje. Taip, yra gandų, kad ji gali jungtis su Europos taure, bet konkrečių žingsnių į tą pusę dar nematome“, – sakė ekipos sporto direktorius.

Anot jo, komandai šiame sezone keliami tikslai LKL ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre pasiekti finalą, o Čempionų lygoje – pirmą kartą iškopti tarp aštuonių stipriausių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją