Vilniečiai 81:89 nusileido Tel Avivo „Hapoel“ (8/2) krepšininkams, kurie žengia antroje A grupės turnyro lentelės vietoje, o Kęstučio Kemzūros auklėtiniai (4/6) smuktelėjo į 7-ą poziciją – per vieną vietą nuo atkrintamųjų varžybų.

„Kai gauni 20 ar 30 taškų skirtumu, tai išklausai visą kritiką, užsidarai salėje, dirbi ir žinai, kad kitą kartą tikrai būsi stipresnis. Šįvakar varžovas buvo tikrai geras ir talentingas, tačiau jie nežaidė to krepšinio, kokį gali. Net dabar kalbėjome, jog jie nebuvo labai aštrūs, tikrai buvo šansas mums laimėti.

Gaila praleisti tokią galimybę, nes mes žinome, kokia mūsų grupė ir žinome, kad tokios pergalės yra labai reikalingos. Šis pralaimėjimas man, asmeniškai, net skaudesnis nei prieš Paryžių ar Uteną“, – su apmaudu kalbėjo „Vilkų“ atakų dirigentas Kristupas Žemaitis.

Įžaidėjas išskyrė ketvirto kėlinio pabaigą ir prisiminė pramestą tritaškį tuomet, kai „Wolves“ atsilikinėjo 74:77. Vilniečiai tada puikiai pasidarbavo gynyboje ir išprovokavo Jayleno Hoardo klaidą, tačiau kitoje pusėje 6-ą atakos sekundę savo laimę iš toli pabandė K. Žemaitis. Kiek skubotas metimas skriejo pro šalį. Jo nuomone, tai galėjo būti rungtynių lūžis.

„Mečiau gal šiek tiek skubotą tritaškį, tačiau buvau apylaisvis. Jei būčiau jį pataikęs, atrodo, jog visai kitaip būtų galėjusi pasisukti rungtynių eiga, geros emocijos būtų padėjusios. Bet aš pramečiau, varžovai kitoje pusėje pelnė taškus ir jie pajėgė išlaikyti tą 5-7 taškų pranašumą.“

Net penkiuose LKL klubuose anksčiau rungtyniavęs lietuvis išvardino dar kelias priežastis iš rankų išsprūdusiai pergalei paaiškinti.

„Gynyba. Varžovai pataikė 75 procentus savo metimų, o tai reiškia, kad per lengvai leidome jiems eiti į norimas pozicijas. Galbūt trūko fiziškumo, galbūt reikėjo dar dažniau kirsti per rankas.

Klaidos taip pat buvo didžiulis faktorius – 14 vien per pirmąją pusę, baigėme su 18. Energija antradienį tikrai buvo daug geresnė, bet vien to neužteko“, – dėstė K. Žemaitis.

Gynėjas pripažino, jog klaidas nulemti galėjo paprasčiausias koncentracijos ir komunikacijos trūkumas.

„Didelė dalis klaidų buvo padaryta atliekant perdavimus. Buvo momentų, kai komandos draugas ne laiku įkirsdavo ir kamuolys skriedavo į užribį, buvo tiesiog prastų perdavimų. Tie momentai susidėjo, o kai pralaimi 8 taškais, žiūri į visas tas akimirkas ir galvoji, kiek daug galėjai padaryti geriau“, – atviravo gynėjas.

Nevalia pamiršti ir to, jog „Wolves“ šiuo metu sunkiai susitvarko su traumomis, o jiems ypatingai trūksta jų rezultatyviausio žaidėjo – Rasheedo Sulaimono. K. Kemzūra po rungtynių spaudos konferencijoje teigė, jog naujienų dėl jo sugrįžimo kol kas neturi.

„Neturime savo atakų lyderio, kuris tiek LKL, tiek Europos taurėje mums generavo po 20 taškų, mums jo labai trūksta. Renkame mes tų taškų puolime ir be jo, tačiau kai jis sudėtyje, yra visai kitas puolimo ritmas, nuo to ir mūsų gynyba tampa geresnė. Šiandienai mums tikrai trūksta Rasheedo.

Negalime skųstis. Mūsų šį mėnesį laukia dar daug sunkių rungtynių, net 2 kartus žaisime su „Žalgiriu“, vieną kartą Karaliaus Mindaugo taurėje, prieš turnyro lentelės kaimynę „Joventut“. Turime sukąsti dantis ir parodyti geresnį veidą“, – pasiteisinimų neieškojo 27-erių įžaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją