Nors Eurolygos žaidėjai šeštadienį ir išsakė savo nuomonę, kad sezono pratęsti nepageidauja, balsavimas įvyks bet kuriuo atveju.

Galutinio Eurolygos klubų sprendimo išvakarėse savo nuomonę dėl balsų pasiskirstymo bei susidariusios situacijos krepšinio rinkoje išsakė agentūros „ProTeam“ atstovas Stanislavas Ryžovas.

Kaip jau ne kartą minėta, savo balsus pirmadienį po pietų atiduos 11 A licencijas turinčių klubų, ir, krepšinio agento nuomone, logiškai mąstant „Žalgiris“ turėtų balsuoti už sezono pratęsimą.

„Turbūt visiems įdomu sužinoti, kaip balsuos klubai. Iš esmės tai jų vidinis reikalas, tačiau galima mąstyti logiškai: jeigu miestai skelbia apie tai, kad yra pasiruošę priimti sezono pratęsimą, klubai iš šių miestų pasisako už tai, kad sezoną reikėtų pabaigti.

Taigi, galima prognozuoti, kad „už“ balsuos Ispanijos, Turkijos klubai, taip pat „Žalgiris“, – Championat.com cituoja krepšinio agentą.

Remiantis šia logika, „už“ turėtų balsuoti ir Belgrado „Crvena Zvezda“ – būtent Serbijos sostinė yra laikoma realesne pretendente už Kauną pratęsti sezoną, jeigu tas pratęsimas įvyktų.

Visgi, anot S. Ryžovo, sprendimas pratęsti sezoną iškeltų daugybę naujų keblumų ir klausimų, iš kurių opiausias – amerikiečių legionierių sugrąžinimas į Europą. Pasak agento, esamomis sąlygomis tai būtų nepaprastai komplikuota, o, galbūt, net ir neįmanoma misija.

„Mes puikiai suprantame, kad beveik visose komandose pagrindinius vaidmenis atlieka legionieriai. Kaip juos susigrąžinti atgalios? Įvykus susitarimui tarp Eurolygos ir Eurolygos žaidėjų asociacijos buvo priimtas sprendimas, kad krepšininkai gaus 80 proc. atlyginimų tuo atveju, jei sezonas nebus pabaigtas. 85 proc. atlyginimų būtų išmokėta tu atveju, jei sezoną būtų nuspręsta užbaigti. Viskas priklauso nuo to, kokio dydžio sutartis yra pasirašę žaidėjai, tačiau dirbti papildomus du mėnesius dėl tų 5 proc. greičiausiai sutiktų nedaugelis, – svarstė S. Ryžovas.

Patys krepšininkai ir jų teises ginanti ELPA organizacija tvirtina nebenorintys tęsti sezono. Ar jiems galėtų grėsti kokia nors atsakomybė, jei nusprendus pratęsti čempionatą jie neatvyktų į savo klubus?

„Iš esmės Eurolyga galėtų nubausti žaidėjus, kurie atsisako įvykdyti sutartyse numatytus įsipareigojimus ir atvykti į klubus. Organizacija turi tokią juridinę teisę. Tačiau svarbu suprasti, kad nuobauda galiotų tik turnyro ribose, kadangi globalias licencijavimo teises savo rankose vis tiek laiko Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) – būtent per ją keliauja visi žaidėjų perėjimo dokumentai, nacionalinių rinktinių reikalai ir tt. Realiai bausmes gali taikyti tik FIBA, o žinat situaciją Europos krepšinyje ir įtemptą situaciją tarp organizacijų, akivaizdu, kad FIBA nesiims jokių veiksmų“, – pažymėjo S. Ryžovas.

„Iš esmės, žaidėjai, kurie turi garantuotus ir be jokių opcijų kontraktus kitam sezonui – būtų priversti sugrįžti į savo klubus net dėl tų 5 proc., nes jų sutartys, sudarytos dar iki krizės – labai vertingos. Tačiau priversti sugrįžti tuos, kurių sutartys baigiasi, nematau galimybių“, – apibendrino krepšinio agentas.

„ProTeam“ agentūra rūpinasi kai kurių ryškių Rusijos krepšininkų – Sergejaus Karasiovo, Timofejaus Mozgovo, Semiono Antonovo – reikalais. Manoma, kad visi šių žaidėjų atstovaujami Rusijos klubai – Sankt Peterburgo „Zenit“, Maskvos srities „Chimki“ ir Maskvos CSKA – yra prieš Eurolygos sezono atnaujinimą. Tiesą, balsavime iš jų galės dalyvauti tik Eurolygos A licenciją turintis CSKA.

Primename, kad dėl koronaviruso pandemijos Eurolygos turnyras buvo sustabdytas kovo viduryje, neužbaigus reguliariojo čempionato.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)