Balsavimas dė 2019-2020 m. Eurolygos sezono likimo įvyks pirmadienį po pietų – jame dalyvaus 11 A licencijas turinčių klubų, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgiris“, atstovai. Pirmadienio vakarą organizacijos vadovas Jordi Bertomeu planuoja surengti vaizdo konferenciją žurnalistams, kurioje pakomentuos priimtą sprendimą.

Eurolyga anksčiau skelbė, kad pratęsimo atveju likusios nesužaistos reguliariojo sezono rungtynės ir atkrintamosios varžybos liepos pabaigoje vyktų viename mieste, o realiausiu pretendentu liepos mėnesį priimti jas yra laikomas Belgradas. Rengti šias tik teoriškai galinčias įvykti varžybas pretenduoja ir Kaunas.

Visgi po šeštadienį įvykusių žaidėjų pokalbių su Eurolygos vadovais tampa aišku, kad turnyro pratęsimas yra praktiškai neįmanomas – krepšininkai nenori rizikuoti ir žaisti vasaros viduryje; be to, situacija dėl koronaviruso pandemijos pasaulyje taip pat toli gražu dar nėra sukontroliuota.

Pirmadienį ryte savo požiūrį į susidariusią padėtį išsakė ir ELPA.

„Tik trys savaitės pasirengimo sezono atnaujinimui – per trumpas laiko tarpas. Be to, mes pastebime, kad kai kurie žaidėjai jau dabar turi galimybę treniruotis, o kai kuriems tokios sąlygos toli gražu nėra prieinamos“, – pažymi asociacija.

„Kai kuriems jau treniruotis pradėjusiems žaidėjams atlikti testai rodo, kad jų fizinė kondicija toli gražu nėra tinkama sezono atnaujinimui. Lygos pratęsimas planuotu laikotarpiu stipriai išaugintų traumų rizikos galimybes, keltų ir daugiau pavojų sveikatai, o tai galėtų turėti įtakos ir kitam sezonui.

Daug sporto medicinos ekspertų mano, jog po ilgo saviizoliacijos laikotarpio žaidėjai turėtų treniruotis bent jau 6 savaites, kad būtų galima atnaujinti sezoną ir nerizikuoti patirti traumas“, – į Eurolygos vadovus kreipiasi ELPA.

Tikėtina, kad krepšininkai nejaučia ir finansinio stimulo tęsti šį sezoną, nes jiems ir taip pažadėta išmokėti 80 procentų jų metinio atlyginimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)