Tatarstano sostinės Kazanės portalas „Business-Gazeta“ po įspūdingo A. Milaknio pasirodymo lietuvį įtraukė į pavojingiausių Rusijos klubuose žaidžiančių snaiperių sąrašą, tačiau kauniečio talentu galutinai dar neįsitikino.

Pavojingiausių snaiperių sąraše lietuvis atsidūrė kartu su Tyrese'u Rice'u (Maskvos srities „Chimki“), Maksimu Girgorjevu (Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“), Milošu Teodosičiumi (Maskvos CSKA), Pavelu Sergejevu (Krasnojarsko „Jenisej“), Peteriu Koponenu („Chimki“), Tony Mitchellu (Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“), Ryanu Broekhoffu („Lokomotiv-Kuban“) ir Malcolmu Armsteadu (Saratovo „Avtodor“).

Publikacijoje, kurioje apžvelgiami pavojingiausi lygoje tritaškininkai, pažymima, kad lietuvis – vienintelis žaidėjas šiame sąraše, kuris yra priklausomas ir nuo komandos draugų.

„Daugeliui žaidėjų šiame sąraše nereikia ypatingų kombinacijų. A. Milaknis – išimtis. Žinoma, negalima sakyti, kad lietuvis nesugebės pademonstruoti aukšto pataikymo procento, jei gaus kamuolį tiesiai priešais oponento akis. Tačiau praėjęs sezonas „Žalgiryje“ atskleidė, kad puolėjas ypač efektyvus yra tuomet, jei komanda dirba jam, – rašo „Business-Gazeta“, – Padedamas komandos draugų iš užtvaros išlindęs A. Milaknis pataikė 60 iš 130 (46,2 proc.) tritaškių metimų Eurolygoje – pakankamas skaičius, kad „Uniks“ lietuvį išnaudotų taip pat dažnai, kaip ir Artiomą Parachovskį deriniuose „du prieš du“. Šiuo momentu lietuvis nesulaukia iš varžovų tokio gynybos dėmesio, kaip praėjusiame sezone. Daugelį metimų jam pavyksta atlikti laisvam. Kad varžovai imtų bijoti A.Milaknio, jam ne vieną kartą reikia pakartoti rungtynėse su „Banvit“ atliktą žygdarbį, kuomet jis relizavo 7 iš 9 tritaškių metimų.“.

Primename, kad trečiadienio vakarą vykusiose Europos taurės rungtynėse A. Milaknis pelnė 23 taškus, o Kazanės komanda išvykoje 85:79 nugalėjo „Banvit“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)