„Barselonoje praleidau ketverius metus ir pirmi du sezonai buvo puikūs, nors nebūtinai pasiekdavome norimų rezultatų, tai nebuvo mano kaltė.

Trečiaisiais metais patyriau traumą, o tuomet klubas sudarė sutartį su Šarūnu Jasikevičiumi, kuris manęs iš pat pradžių nenorėjo“ , – kalbėjo Heurtelis.

„Jis pradėjo manyti, jog esu komandos problema. Susipykome, nes jis nenorėjo manęs matyti, o tada klubo požiūris keitėsi.

Prieš atvykstant Šarui, visi mane mylėjo, įskaitant trenerius ir sirgalius. Jie net kelis kartus dainavo „La Marsellesa“. Deja, viskas pasikeitė be jokio paaiškinimo“, – dėstė prancūzas.

Tiesą sakant, Th. Heurtelis jau ne pirmą kartą svaidosi kaltinimais strategui iš Lietuvos. Apie prastą patirtį Barselonoje krepšininkas kalbėjo interviu „L‘Equipe“ metu.

Šarūnas Jasikevičius

Į Š. Jasikevičiaus schemas netilpusį prancūzą norėta sklandžiai perleisti kitam Eurolygos klubui: „Barcelona“ planavo Th. Heurtelį išsiųsti į Stambulo „Fenerbahče“.

Visgi netrukus paaiškėjo, kad krepšininkas už Barselonos klubo nugaros derėjosi su Madrido „Real“, o ši situacija peraugo į didelį skandalą. Supykę katalonai nepriėmė prancūzo į lėktuvą po Turkijoje vykusių rungtynių.

2021/2022 m. „Real“ gretas papildęs T. Heurtelis ir čia „pasižymėjo“.

Jis kartu su Trey Thompkinsu ir Guerschonu Yabusele buvo suspenduoti klubo dėl drausminių priežasčių.

Madrido ekipos žaidėjai pažeidė komandos vidaus taisykles, nusprendę pasilinksminti Graikijos sostinėje. Negana to, neprofesionaliu elgesiu apkaltinti krepšininkai tai darė ne po rungtynių su „Panathinaikos“, o prieš jas.

Th. Heurtelis pripažino klaidą, tačiau turėjo priekaištų strategui Pablo Laso, kuris neva tik įžaidėją nubaudė griežtai.

Madrido ekipos žaidėjai pažeidė komandos vidaus taisykles, nusprendę pasilinksminti Graikijos sostinėje. Negana to, neprofesionaliu elgesiu apkaltinti krepšininkai tai darė ne po rungtynių su „Panathinaikos“, o prieš jas.

Šį rudenį praėjus 72 valandoms po „Eurobasket“ finalo, kuriame prancūzai nusileido Ispanijos nacionalinei ekipai, įžaidėjas sudarė sutartį su Sankt Peterburgo „Zenit“. Taip Th. Heurtelis sau pats užtrenkė duris į nacionalinę komandą.

Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jean-Pierre'as Siutatas piktinosi gynėjo sprendimu sulaužyti susitarimą, kurį pasirašė visi rinktinės žaidėjai, treneriai ir personalas.

Savo parašu jie patvirtino, kad nežais už agresorių Rusijos ir Baltarusijos komandas. Tokią sutartį pasirašę visi galėjo atstovauti Prancūzijai 2022 metų Europos čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)