Praėjusių metų pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalyje turnyro šeimininkė Rusijos rinktinė po 11 metrų baudinių serijos sensacingai eliminavo būtent Ispanijos nacionalinę komandą, o vienintelį savo komandos įvartį per pagrindinį laiką tuomet pelnęs A. Dziuba penktadienį sveikino krepšininkus pakartojus futbolininkų pasiekimą.

„Va čia tai sugrįžimas! Ispanai vėl krenta po rusų kojomis. Panaikintas 11 taškų deficitas ir mes finale. Sveikinu!“, – žinute su gerbėjais socialiniuose tinkluose pasidalino 30-metis Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėjas.

Po penktadienio pergalės savo herojus liaupsino ir Rusijos žiniasklaida, ir jos kalbinti ekspertai. Vieningosios lygos prezidentas Sergejus Kuščenka kurį laiką kritikuodam CSKA treneriui Dimitriui Itoudžiui netgi pasiūlė pastatyti paminklą, o dėl 42 rusų baudų metimų besiskundusius ispanus vadino pernelyg emocingais.

„Neįtikėtina pergalė, mūsiškiai parodė charakterį ir kovojo iki galo. Itoudžiui už jo pavyzdinį vadovavimą komandai galima statyti paminklą. Treneris iki galo tikėjo savo žaidimo planu ir pasiekė rezultatą. CSKA žaidė puikiai ir baudė varžovus už visas klaidas.

Tuo metu „Real“ ketvirtajame kėlinyje nuolat skundėsi ir po kiekvieno švilpuko apeliavo į teisėjus. Tie ginčai buvo nereikalingi. Ispanai elgiasi pernelyg emocionaliai“, – kalbėjo S. Kuščenka.

Eurolygos finale sekmadienį Maskvos ekipa surems ginklus su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu, kuris pusfinalyje eliminavo geriausią reguliariojo sezono komandą Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)