Po pirmojo mačo su ukrainiečiais, kurį šeštadienį Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje Lietuvos vyrai laimėjo 100:72, vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis teigė, kad ir atrasis susitikimas buvo skirtas labiau tam, jog išsiryškintų kandidatai. Tačiau aiškėja, kad „Žalgirio“ tvirtovėje išvysime ir pagrindinius nacionalinės komandos vedlius.

Lietuvos krepšinio federacija skelbia, kad antradienio vakarą aikštelėje tikrai pasirodys kapitonas Jonas Valančiūnas.

„Dar tiktai kontrolinių rungtynių pradžia, tai turime, daug ką tobulinti – tiek gynyboje, tiek puolime. Dar net ne visi žaidėjai žaidė, o šį kartą tikimės, kad didžioji dalis pagrindinių – J. Valančiūnas, I. Brazdeikis ir R. Jokubaitis – turėtų grįžti į rikiuotę ir pratintis žaisti su komanda bei vienas prie kito.

Kiekvienais metais rinktinė skirtinga, tad reikia išmokti kovoti kaip komandai. Kuo anksčiau įtrauksime tuos pagrindinius žaidėjus, manau, tuo greičiau surasime ritmą“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Strategas būsimuosius varžovus kartvelus įvardijo kaip pavojingus.

„Pagal sudėtį atrodo stipri rinktinė su galingais aukštaūgiais – atvažiuoja Goga Bitadzė ir Tornikė Šengelija. Matome ir natūralizuotą amerikietį įžaidėjo pozicijoje, taigi bu geras varžovas pasitikrinti savo pajėgumą“, – pridūrė vairininkas.

Primename, kad pirmąją dvikovą praleido Dovydas Giedraitis, R. Jokubaitis, I. Brazdeikis, Ąžuolas Tubelis Laurynas Birutis ir J. Valančiūnas.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuva D grupėje susitiks su Egiptu, Meksika ir Juodkalnija.

Visas rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

  • 07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
  • 
08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
  • 
08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 
08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 
08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 
08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 
08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 
08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)