Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje susirinkusiems žiūrovams bus išdalinta per 3 tūkstančius Ukrainos vėliavėlių.

Taip pat, rungtynių metu bus išskleista specialiai LKF užsakymu pasiūta 150 kvadratinių metrų ploto Ukrainos vėliava.

Palaikymo ir vienybės žinutės, skirtos nuo karinės Rusijos agresijos kenčiančiai Ukrainai, bus transliuojamos arenos LED juostose ir arenos palubėse esančiame kube.

LKF prašymu buvo pakeistas rungtynėse turėjęs teisėjauti Baltarusijos arbitras Andrei Sharapa. Vietoj jo sekmadienį darbuosis teisėjas iš Ispanijos Luis Castillo.

„Pirmadienį bus šaukiamas neeilinis LKF Vykdomojo komiteto posėdis. Jo darbotvarkėje bus svarstomas klausimas panaikinti legionieriaus statusą visose Lietuvos krepšinio lygose rungtyniaujantiems Ukrainos piliečiams, – informavo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. - Taip pat suprantame visuomenės interesą ir girdime klausimus dėl Kazio Maksvyčio klubinės karjeros ateities. Šią akimirką labai prašome suprasti trenerio susikaupimą dvejoms atrankos rungtynėms, kurios vyksta per labai trumpą keturių dienų laikotarpį. Apie savo sprendimą treneris visuomenę informuos po atrankos lango, pirmadienį.“

Dar penktadienį vakare Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio asociacijos generalinis sekretorius Ameras Čolanas savo šalies žiniasklaidai sakė, kad jų rinktinė į Vilnių neatvyks dėl didelės rizikos, susijusios su Rusijos pradėtu karu Ukrainoje.

Vis dėlto, po kelių valandų LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas patvirtino, kad bosniai pakeitė savo nuomonę. „Kalbėjau su jų federacijos vadovais, kurie mane informavo, kad Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė rytoj (sekmadienį) turi skrydį 9 val. iš Sarajevo“, – pranešė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Priminsime, kad FIBA nepatenkino Bosnijos ir Hercegovinos prašymo nukelti rungtynes su Lietuva, tad atrankoje į FIBA 2023-ųjų Pasaulio taurę mačas vyks pagal planą – sekmadienį, nuo 19.30 val.

Lietuvos rinktinės stratego Kazio Maksvyčio komentaras apie situaciją su bosniais:

Tuzloje ketvirtadienį vykusios rungtynėse K. Maksvyčio auklėtiniai po atkaklios kovos įveikė Bosniją ir Hercegoviną 78:77.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)