Paklaustas, ar yra nustatyta bent jau apytikslė D-Mo sugrįžimo tada, D. Morey pripažino – viskas yra daktarų ir fizinio rengimo trenerių rankose, kurie ir pasakys, kada lietuvis galės vėl žengti į NBA aikštelę.

„Kadangi tai yra nugaros trauma, daktarai nori, kad raumuo, kuris palaiko nugarą ir kojas, būtų toks pat stiprus kaip ir prieš traumą, o galbūt netgi stipresnis, – dėstė „raketų“ vadovas. – Taip pat, reikia, kad raumenys būtų gerai subalansuoti – to daktarai ir laukia. Kai visi šie dalykai susitvarkys, Donatui bus „įjungta žalia šviesa.“

25-erių metų D. Motiejūnas nežaidžia nuo kovo 25 dienos, o galingo žaidimo po krepšiu „Rockets“ dabar reikia kaip niekad. Terrence‘as Jonesas vis dar neranda savęs, Dwightas Howardas taip pat turi sveikatos problemų, o Clintas Capela žaidžia tik antrą sezoną ir dar nėra toks patikimas žaidėjas.

Dėl šios priežasties prieš tokius monstrus kaip Blake‘as Griffinas ar Serge‘as Ibaka Teksaso komandoje kartais tenka gintis lengvojo krašto pozicijoje žaidžiantiems Trevorui Arizai ar Corey Breweriui.

„Rockets“ per aštuonerias rungtynes iškovojo keturias pergales, o sezoną pradėjo trimis pralaimėjimais iš eilės. Komanda kol kas pagal atkovotus kamuolius užima 19-tą vietą visoje lygoje (vid. 43,8 atk. kam.), o pagal praleistus taškus – tik 26-tą (vid. 108,3 tšk.).

Visgi „Rockets“ nėra pratęsusi su D. Motiejūnu sutarties. Dėl puolėjo sveikatos sunerimęs klubas nori apsidrausti ir stebėti, kaip lietuviui seksis grįžti po traumos. Pasirašyti naują sutartį abi pusės galės nuo liepos 1 dienos, kai lietuvis taps apribotuoju laisvuoju agentu.

Praėjusį sezoną 213 cm ūgio kaunietis per 71 mačą aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 29 minutes, per kurias pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo po 5,9 kamuolio ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Per visą trejų metų karjerą NBA, D. Motiejūnas įmeta po 8,2 taško ir atkovoja po 4,2 kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)