Savaitės mačas. Įdomiausių savaitgalio susitikimu galima išskirti B diviziono akistatą tarp Pakruojo „Pakruojo-Lygumų ŽŪB“ ir Plungės „Olimpo“ komandų. Plungiškiai iki tol buvo vienintele ekipa visoje Regionų krepšinio lygoje, nepatyrusia pralaimėjimo. Tačiau mačas su Pakruojo ekipa šią situaciją pakeitė.

Dramatiškame mūšyje pirmaujanti komanda keitėsi 12 kartų ir tiek pat kartų rezultatas buvo lygus. Trečio ketvirčio pradžioje svečiuose rungtyniavusių Plungės krepšininkų pranašumas buvo pasiekęs dviženklę ribą, tačiau namų sienų padedami pakruojiškiai sugebėjo pasivyti, o paskutinės 15 rungtynių minučių buvo tikras desertas krepšinio gurmanams.

Ketvirtame kėlinuke skirtumas tarp komandų nebuvo didesnis nei 2 taškai. Likus 19 sekundžių iki pagrindinio laiko pabaigos ir Pakruojui pirmaujant 1 taškų (69:68) pranašumą dar labiau padidinti turėjo galimybę Nerijus Keleras, kuris stojo prie baudų metimo linijos. Tačiau tikslą pasiekė tik vienas jo metimas (70:68), Kitoje atakoje tas pats N.Keleras prasižengė ir baudų mesti stojo plungiškis Deividas Rasys. Abu metimai buvo taiklūs ir rezultatas išsilygino (70:70) – pratęsimas. Panašiai scenarijus klostėsi ir papildomo laiko metu – ekipos nepaleido viena kitos toliau nei per vieną metimą, o pabaigoje baudų metimų varžytuvėse geriau sekėsi Pakruojo komandai – 82:80.

Antausis Akmenei.
Ilgą laiką pirmoje A diviziono vietoje buvusi Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ komanda šį savaitgalį netikėtai patyrė jau trečią pralaimėjimą ir smuktelėjo į trečią poziciją. Išvykoje į Vilnių, kur savo aikštėje juos priėmė „Citus“ kolektyvas, akmeniškiai pralaimėjo rezultatu 76:83.

Pasivijo. Kretingoje vietos komandai kaip reikiant padus pakuteno atvykę svečiai iš Biržų. Visas rungtynes užtikrintai pirmavę ir antrame kėlinyje net 18 taškų pranašumą turėję kretingiškiai ketvirto ketvirčio pabaigoje sugebėjo išbarstyti savo taškų kraitį ir prisileido varžovus vos per vieną metimą. Likus 11 sekundžių iki rungtynių pabaigos po biržiečio Gabrieliaus Ramono baudų metimų rezultatas buvo 86:85.

Netrukus komandos ir vėl apsikeitė pražangomis ir Kretinga atitrūko per 3 taškus. Lemiamos atakos metu tas pats G.Ramonas turėjo galimybę išplėšti pratęsimą nuo tritaškio linijos, visgi desperatiškas šūvis skriejo pro šalį. Mačas baigėsi rezultatu 89:86.

Pirma. Pirmą pergalę Natural Pharmaceuticals-RKL čempionate iškovojo B diviziono debiutantė Sedos „Sedula-Aibė“. Penkiomis iš eilės nesėkmėmis sezoną pradėjusi Žemaitijos ekipa šįkart savo aikštėje sugebėjo palaužti pirmenybių senbuvę Kelmės „Kelmę“. Istorinė Sedos pergalė pažymėta skaičiais 59:48.

Turnyro lentelės įdomybės.
A divizione šiame sezone dėl kiekvienos pozicijos vyksta atkaklios kovos. Net 4 komandos tarp 8 ir 5 vietų turi po 7 pergales. Tačiau nuo 3 ir 4 vietų jas skiria vos viena pergalė, o nuo 1 ir 2 pozicijų – tik du laimėti mačai. Žinant, kad iki pirmojo rato pabaigos lieka vos kelios savaitės, spręsti apie tikruosius šio sezono favoritus kol kas dar labai anksti.

B divizione situacija taip pat žada intrigą. B grupėje dėl pirmos vietos kovoja trys ekipos, turinčios 5 pergales ir po vieną pralaimėjimą – Plungės „Olimpas“, Radviliškio ŠSPC ir „Pakruojis-Lygumų ŽŪB“. A grupėje kol kas karaliauja be pralaimėjimų žengiantis Ukmergės „Olimpas“, jam ant kulnų lipą vieną nesėkmę patyrę Pabradės „Žeimenos“ krepšininkai.

Fanai. Nors smulkūs fanų klubai kuriasi ne viename RKL komandas turinčiame mieste, tačiau triukšmingiausiais ir labiausiai organizuotais fanais gali pasigirti Vilniaus „Lietuvos rytas-2“. Pagrindinės Vilniaus krepšinio komandos dublerius palaikyti ateina tie patys fanai, kurie originalumu pasižymi LKL ir Europos taurės rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją