R. Javtokas trečiadienį Lietuvos sporto universitete (LSU) pasidalijo mintimis apie reabilitaciją po traumos, studijas, planus dėl trenerio darbo ir „Žalgirio“ klubo savininko Vladimiro Romanovo pareiškimus.

- Kaip sekėsi studijos?

- Sekėsi puikiai. Manau, kad yra geros galimybės, kai susijungia Lietuvos ir Anglijos universitetai. Treneriams tobulėti tai yra idealios sąlygos. Visi buvo patenkinti ir tai yra labai geras lygis.

- Ar tai didelis žingsnis jūsų karjeroje?

- Kol kas sunku komentuoti, kol netapau treneriu, bet tai suteikė daug papildomos informacijos. Vis dėlto tai yra puikūs dėstytojai, kurie viską supranta, išmano ir vien žaisti krepšinį, kad taptum treneriu neužtenka. Manau, kad gavau papildomos informacijos.

Robertas Javtokas

- Koks buvo sunkiausias studijų etapas?

- Sunkiausia buvo suderinti krepšinį su mokslu, nes esame labai užimti. Visi atsiskaitymai, siuntimai... Aišku, buvo nuolaidų. Tas ir buvo sunkiausia.

- Galbūt planuojate LSU studijuoti doktorantūroje?

Kol kas nežinau. Dar kelerius metus planuoju žaisti, o po to bus matyt. Žinoma, norint tobulėti dar reikės kažką pabaigti.

- Ar galvojate apie trenerio karjerą?

- Sunku dabar kažką pasakyti, bet jei baigiau mokslus kažkokia mintis yra. Manau, kad tą darbą išmanyčiau. Jei dar tai mane trauks po krepšinio, jei dar nebūsiu persisėmęs, manau tapsiu treneriu.

- Ar studijos padėjo į krepšinį pažvelgti trenerio žvilgsniu?

- Manau, kad taip. Visada galvodavai, kad treneris nelaksto tai ir nieko nedirba. Dabar supranti, kad pas jį darbo dukart daugiau. Mes atliekame fizinį darbą, o jam reikia kiaurą dieną dirbti, kad mums treniruotes sudaryti.

- Galbūt dabar ir treneriui galėsite patarti?

-+ Nemanau. Treneris yra treneris. Kai visi pradeda patarinėti gaunasi šnipštas.

Kaip vyksta jūsų reabilitacija?

- Gerai. Kiekvieną dieną reabilitacija, einu į treniruotes, stengiuosi. Bandau.

- Kada planuojate sugrįžti į rikiuotę?

- Sunku pasakyti. Aš noriu kuo greičiau, bet yra terminai. Po savaitės vėl peršvies ir jei pagerėjo galėsiu lengvai palakstyti, bet kol kas galiu minti tik kulnu.

- „Žalgirio“ savininkas pareiškė, kad jau tris mėnesius nemoka atlyginimų. Ar tai tiesa ar V. Romanovas norėjo pasakyti ką nors kitą?

- Jeigu pareiškė, vadinasi tiesa. Negaliu nieko komentuoti. Jei savininkas taip pareiškė tai vadinasi taip yra.

- O ar jūs gaunate atlyginimą?

- Aš kol kas negaunu, kadangi esu traumuotas. Čia yra draudimo klausimai. Tai nepriklauso vien tik nuo klubo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)