Liepos 12 d. prasidėsiančiai stovyklai vadovaus Lietuvos rinktinės trenerių štabą papildysiantis Darius Songaila.

Vienas NBA rungtyniaujančio San Antonijaus „Spurs“ klubo trenerių su rinktine gali vykti ir į Filipinus, kur vasaros pabaigoje užvirs planetos pirmenybių kovos.

Tai priklausys nuo poreikio ir, pirmiausia, rinktinės vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio norų.

Pirmadienį su žiniasklaida bendravęs D. Songaila teigė dėl viso pikto susitaręs su „Spurs“ strategu Greggu Popovichiumi, kad šis leistų prireikus padėti Lietuvos rinktinei ir rugsėjį.

„Daug metų kaip žaidėjas atstovavau šiai komandai, dabar bus tikrai malonu atiduoti duoklę ir kaip treneriui“, – sakė 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinis prizininkas ir 2003-iųjų Europos čempionas, į tėvynę grįžęs praėjusią savaitę ir kitą mėnesį dar turėsiantis nuvykti į NBA naujokų biržos renginius.

Iš Marijampolės kilusio 45-erių specialisto taip pat bus prašoma klubų sezono metu palaikyti ryšį su anapus Atlanto rungtyniaujančiais Lietuvos rinktinių kandidatais.

„Vis daugiau mūsų talentų žiba Lietuvoje ir svetur, jiems reikia dėmesio. Darius padės plėtoti LKF veiklas JAV, kur žaidžia nemažai rinktinės žaidėjų, ir artimiausiu metu jų reikšmė tik augs. Nors Dariaus misija rinktinės štabe bus gana apibrėžta, jo veiklos apims ne tik vasarą“, – aiškino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Anot jo, K. Maksvytis dar šią savaitę pristatys rinktinės pasirengimo planetos čempionatui planą.

M. Balčiūno teigimu, iš preliminarios stovyklos kvietimų į pagrindinę gali tikėtis ir du, ir keturi žaidėjai – priklausys nuo D. Songailos rekomendacijų ir K. Maksvyčio pasirinkimo.

(iš kairės) Mindaugas Balčiūnas, Darius Songaila, Vydas Gedvilas

Pirmadienį pateiktame išankstiniame pirmosios stovyklos dalyvių sąraše įtrauktos 13 pavardžių.

Paklaustas, ar visi išvardinti krepšininkai tikrai planuoja prisijungti prie tokio formato treniruočių, M. Balčiūnas teigė, jog „kalbėta buvo su dauguma“, bet pirminis sąrašas gali keistis.

Pasak jo, ši savotiška rezervinė rinktinė, kurios amžiaus vidurkis pagal dabar pateikiamą sudėtį sudarytų 22-ejus metus, sužais ir kelias kontrolines rungtynes su vienais iš pasaulio čempionato dalyvių.

Bet nei preliminarioje, nei vėlesnėse stovyklose nebus ypač Lietuvos rinktinę masinančio Mato Buzelio – JAV nokstantis 18-metis krepšinio perliukas ateinančią vasarą Lietuvoje nepasirodys, taigi, nekeliaus ir į pasaulio pirmenybes.

„Sutarėme, kad kol kas jis nevažiuos į Lietuvą. Pakalbėjome su Mato tėvais, nusprendėme, kad iš to nebūtų daug naudos nei jam pačiam, nei mums – Matas vasarą turės daug kitų svarbių karjeros reikalų. Svarbiausia, kad jis yra užregistruotas FIBA sistemoje kaip Lietuvos žaidėjas, jokių pokyčių čia nebebus, ir tėvai dar kartą patvirtino, kad jokių abejonių (kuriai šaliai atstovauti – Delfi) nėra“, – komentavo M. Balčiūnas.

Primename, kad pasaulio čempionatas laukia rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis.

Į preliminarią rinktinės stovyklą kviečiami žaidėjai:

Gynėjai

Augustas Marčiulionis (Šventosios Marijos universitetas, NCAA)
Mantas Rubštavičius (Panevėžio „Lietkabelis“, LKL)
Arnas Beručka (Alytaus „Wolves“, LKL)
Deividas Sirvydis (Viskonsino „Herd“, NBA G lyga)
Ignas Sargiūnas (Bairoito „Medi“, Vokietija)

Puolėjai

Arnoldas Kulboka (Patrų „Promitheas“, Graikija)
Gytis Nemeikša (Kauno „Žalgiris-2“, NKL)
Matas Jogėla (Klaipėdos „Neptūnas“, LKL)
Dovydas Butka (Kauno „Žalgiris-2“, NKL)
Lukas Uleckas (Vilniaus „Rytas“, LKL)

Vidurio puolėjai

Marekas Blaževičius (Santjago de Kompostelos „Obradoiro“, Ispanija)
Ąžuolas Tubelis (Arizonos universitetas, NCAA)
Danielius Lavrinovičius (Kėdainių „Nevėžis“, LKL)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją