„Tai kad pusė to sąrašo – įžaidėjai. 30 kandidatų – 15 įžaidėjų. Net nežinau, ką sakyti. Žinau tik, kad Mantas, vargšas, vėl vienas temps. Bet jeigu pernai ištempė, ištemps ir šiemet“, – stebuklų iš naujokų nesitikėjo ilgametis rinktinės atakų organizatorius.

Išplėstiniame nacionalinės ekipos kandidatų sąraše, kuriame – 24-ios pavardės, be M. Kalniečio įrašyti ir įžaidėjo pozicijoje galintys rungtyniauti Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius, Šarūnas Vasiliauskas, Paulius Dambrauskas, Marius Grigonis, Tomas Dimša bei Vaidas Kariniauskas.

Kauno „Žalgirio“ atstovas taip pat stebėjosi, jog antradienį pristatydamas kandidatų sąrašą J. Kazlauskas sulaukė klausimų apie patį Š. Jasikevičių – esą jis pats ketinimų dalyvauti Ispanijoje vyksiančiame pasaulio čempionate jau seniai atsisakė.

„Visi kažkodėl kalba, kad Jasikevičius nepakviestas, bet jis jau prieš penkis mėnesius atostogas suplanavęs. Iš kur jis dabar ištraukas, nelabai suprantu. O tų įžaidėjų, kurie sąraše, aš net nežinau“, – ironiškai šypsojosi Š. Jasikevičius.

Priminus, kad jis pats ilgai delsė pranešti apie savo karjeros rinktinėje pabaigą, krepšininkas paaiškino taip elgęsis norėdamas apsidrausti.

„Nieko nesakiau, nes įsivaizduokite situaciją, jei kas nors atsitiktų Mantui. Tada man reikėtų važiuoti, nepaliksi komandos likimo valiai su tais keturiolika (įžaidėjų – DELFI)“, – sakė Š. Jasikevičius.

Tiesa, atostogų žalgiriečiui dar reikės palaukti, kadangi trečiadienį Vilniaus „Lietuvos rytą“ 73:71 įveikęs Kauno klubas laimėjo LKL pusfinalio seriją ir turės šansą apginti šalies čempionų titulą. Finale „Žalgiris“ susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“ arba Prienų „Tonybet“.

„Žaisime finale prieš komandą, kuri šiais metais jau yra du kartus mus nugalėjusi (tai padarė ir „Neptūnas“, ir „Tonybet“ – DELFI). Todėl nėra ko labai džiaugtis, reikia ruoštis. Aišku, dabar „Žalgiris“ yra žymiai geresnės formos nei buvo prieš du tris mėnesius. Visi žino, kad „Žalgiris“ dabar geresnėje formoje. Aš pats dabar fiziškai jaučiuosi labai gerai, reikia tiktai truputį geriau žaisti“, – apie paskutinį sezono iššūkį atsiliepė Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (286)