Nacionalinės komandos kandidatų gretose – dar dvi netektys.

Strategas K. Maksvytis spaudos konferencijoje pranešė, kad prie rinktinės nesijungs Gytis Radzevičius ir Martynas Sajus.

Pasak vyr. trenerio, Vilniaus „Ryto“ puolėjas turi problemų su riešu. „Gytis manė, kad jam viskas yra gerai, bet turbūt pradėjęs sportuoti vėl pajuto skausmus ir dabar turi tvarkytis riešą“, – teigė K. Maksvytis.

Nebūsime patrankų mėsa. Su komandiniu darbu galime siekti aukščiausių tikslų.
Kazys Maksvytis

M. Sajus traumą patyrė atostogų metu ir dėl to negalės sportuoti apie dvi savaites.

Dėl netekčių šansą nacionalinėje komandoje turi Panevėžio „Lietkabelio“ vidurio puolėjas Gabrielius Maldūnas, kuris buvo rezervinėje rinktinėje.

Strategas pasidžiaugė, kad prie rinktinės kandidatų gretų jungsis ir Ąžuolas Tubelis.

Aukštaūgis yra pasirašęs sutartį su Filadelfijos „76ers“, tad pagal NBA taisykles prie rinktinės prisijungs kaip ir Jonas Valančiūnas – nuo liepos 29 dienos.

„Ąžuolas man kažkiek primena Domantą Sabonį, jis NCAA didžiąją dalį žaidė ketvirtoje pozicijoje, kartais penktoje. Toks vaizdas, kad Europoje jis bus daugiau mobilus vidurio puolėjas.

Jis turi nedidelių traumų ir NBA vasaros lygoje negalėjo parodyti viso savo pajėgumo. Dėl to buvo pasaugotas keleriose rungtynėse. Jis pailsės, pasigydys kelias savaites ir prisijungs prie mūsų. Manau, jis galėtų būti tas žaidėjas, kuris žaistų per dvi pozicijas ir įneštų energijos nuo suolo.“

Stovykla pradedama su 12 žaidėjų ir Jonu Valančiūnu, kuris sportuos individualiai.

„Po savaitės prisijungs Ignas Brazdeikis, taip pat pora jaunuolių iš pirmos stovyklos. Nuo liepos 29 dienos prie komandos bendrų pratybų prisijungs ir J. Valančiūnas bei Ą. Tubelis.

Kažkiek talento netekome, bet manau, nebūsime patrankų mėsa. Su komandiniu darbu galime siekti aukščiausių tikslų. Turėsime aiškius lyderius, susižaidimą, tikiuosi, turėsime ir gerą vasarą“, – vylėsi K. Maksvytis.

Rinktinės vairininkas neslėpė nacionalinės komandos ambicijų.

„Mano manymu, tikslas – minimum bilietas į Paryžių. O tikslus turi kelti federacija“, – paklaustas apie lūkesčius atsakė K. Maksvytis.

Rinktinės kandidatų sąraše trūko patyrusio Artūro Gudaičio.

„Tai mano sprendimas. Žinojau, kad atvyksta ir J. Valančiūnas, ir Donatas Motiejūnas. Manau, sunku sutalpinti į vieną poziciją tris tokio pajėgumo aukštaūgius.

Aš pasirinkau Joną ir Donatą“, – argumentavo K. Maksvytis, paaiškinęs ir G. Maldūno įtraukimą.

„Visi treneriai, ne išimtis ir aš, visi mėgstame turėti 4-5-oje pozicijoje galintį žaisti puolėją, kuris galėtų atlikti trumpas gynybines užduotis, duoti trumpą poilsį lyderiams, įnešti pokyčių gynyboje.

Manau, žiūrint į šios rinktinės kandidatų sąrašą, jam ir kitiems 4-5 pozicijos žaidėjams, yra gana neblogas šansas „užsikabinti“, – tvirtino K. Maksvytis.


Pasaulio čempionatą Kazio Maksvyčio auklėtiniai pasitinka kaip reikiant nukraujavę – anksčiau jau skelbta, kad rinktinei nepadės Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, o prie jų dar prisijungė Domantas Sabonis.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše – 15 pavardžių: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Donatas Tarolis, Gabrielius Maldūnas, Ąžuolas Tubelis.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai varžysis D grupėje su Meksika, Juodkalnija ir Egiptu.

Rinktinės tvarkaraštis

Prieš pasaulio čempionatą, startuosiantį rugpjūčio 25 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks serija kontrolinių rungtynių:

  • 07 22 19.30 val. Lietuva – Jordanija (Alytus)
  • 07 24 19.30 val. Lietuva – Jordanija (Alytus)
  • 07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
  • 08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
  • 08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)