Tiek lietuviai, tiek italai jau yra užsitikrinę vietas Kinijoje vyksiančiose planetos pirmenybėse.

Jokios įtakos šis mačas neturės ir turnyrinės lentelės prasme. Lietuvos nacionalinė ekipa jau yra užsitikrinusi pirmąją vietą grupėje.

Visgi, anot Dainiaus Adomaičio asistento Mindaugo Brazio, rungtynėse motyvacijos lietuviams ieškoti nereikės – pakaks noro pasiekti revanšą, nes būtent italams lietuviai vienintelį kartą pralaimėjo šioje planetos pirmenybių atrankoje (lapkritį Brešoje varžovams nusileista 65:70).

„Visų pirma, yra noras pasiekti revanšą. Be to, kai Nyderlanduose išėjome į aikštelę pamatėme, kad du trečdaliai arenos – užpildyti lietuvių. Kaip tu gali būti nemotyvuotas tokiais atvejais? Taigi, jei bus pilna arena, aš manau kad motyvacija atsiras automatiškai, tiesiog iš niekur“, – kalbėjo rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas.

Anot M. Brazio, šį kartą Lietuvos rinktinė susidurs su netipine komanda, neturinčia ryškių vidurio puolėjų ir mėgstančia žaisti greitą krepšinį.

„Varžovai gana nestandartiniai, neturi ryškiai išreikšto vidurio puolėjo, žaidžia gana žema ir mobilia sudėtimi. Netgi trečios pozicijos žaidėjai rungtyniauja ketvirtoje, o ketvirtos – penktoje pozicijoje. Jie mėgsta labai greitą krepšinį, stengiasi atakuoti iki 10 sekundės. Puolimo atžvilgiu rungtynės bus gražios“, – teigė M. Brazys.

„Reikia žiūrėti, kaip jie pataikys. Jeigu matysime, kad varžovai „atsidarė“ ir geriau šaudo tritaškius, patys turėsime žeminti sudėtį. Nes jeigu puolime ir turėtume centimetrų pranašumą, tokiais atvejais aukštaūgiams sunkiau gintis prieš greitesnius ir pataikančius varžovų krepšininkus, – pridūrė jis. – Svarbu ir tai, kad pirmose rungtynėse varžovai po lenta atkovojo 18 kamuolių. Tai – labai didelis skaičius, mums reikia apriboti tokius dalykus.“

M. Brazys tikisi, kad rinktinei pravers ir Egidijaus Mockevičiaus centimetrai – pirmose rungtynėse nežaidęs aukštaūgis pasižymi būtent gera kova po lenta, pats žaidžia Italijoje ir jau yra neblogai susipažinęs su šios šalies krepšinio specifika.

Platesnis M. Brazio komentaras:

Rungtynės tarp Lietuvos ir Italijos „Švyturio“ arenoje prasidės 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)