„Labas“, - įėjęs į Kauno oro uosto salę lietuviškai pasisveikino Chuckas Eidsonas, prieš kelerius metus atstovavęs Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Kol kas TOP-16 etape Kauno ir Ispanijos ekipų padėtys – kardinaliai priešingos.

„Žalgiris“ iki šiol pralaimėjo visas trejas TOP-16 etapo rungtynes.

Pirmose rungtynėse kauniečiai 76:84 nusileido Tel Avivo „Maccabi”, 78:79 apmaudžiai pralaimėjo Kantu „Bennet Cantu“ bei praėjusią savaitę 80:94 turėjo pripažinti Barselonos klubo pranašumą.

Tuo tarpu „Barcelona“ kol kas žengia be kluptelėjimų. Be pergalės prieš „Žalgirį“, ispanų klubas 65:60 nugalėjo Italijos ekipą bei 71:57 buvo pajėgesnis už „Maccabi“.

Nors „Barcelona“ pirmoje tarpusavio dvikovoje įveikė „Žalgirį“, katalonai teigė, kad tikėtis lengvų rungtynių Kaune neverta.

„Visi džiaugiamės būdami Kaune. Nekantraujame pamatyti naują areną, kur šiandien surengsime treniruotę. Rytoj būsime pasiruošę rungtynėms. „Žalgiris“ yra pajėgi komanda, o aš labai gerai pažįstu trenerį Aleksandrą Trifunovičių.

Taip pat galiu paminėti tokius pajėgius žaidėjus kaip Sonny Weemsas, Robertas Javtokas. „Žalgiris“ gali pasigirti pajėgia sudėtimi ir mūsų laukia sunkus testas. „Žalgiris“ turi aistringus sirgalius bei stiprią komandą, todėl čia visuomet sunku žaisti ir mes tą puikiai žinome“, - kalbėjo Ch. Eidsonas.

„Žalgiris“ - labai pajėgus varžovas, kuriam vadovauja puikus strategas. Manau, kad Kauno klubas yra viena geriausių ekipų mūsų grupėje. Ketvirtadienio rungtynėse mes stengsimės būti stiprūs tiek gynyboje, tiek puolime. Kalbant apie mūsų gynybą galiu pasakyti, kad ja aš esu pakankamai patenkintas. Bet kokiu atveju, komanda, kuri nori patekti tarp aštuonių geriausių, turi būti stipri tiek puolime, tiek gynyboje. Jei to neturėsi – sunku tikėtis sėkmės“, - teigė „Barcelona“ strategas Xavieras Pascualis.

Treneris taip pat nesureikšmino fakto, kad „Žalgirio“ sąskaita kol kas tuščia. X. Pascualis įsitikinęs, kad šanso patekti į ketvirtfinalį dar nepraradę Lietuvos čempionai bus itin pajėgus varžovas.

„Be jokios abejonės, mūsų laukia sunkios rungtynės. „Žalgiris“ kol kas neiškovojo pergalių, tačiau pergalė ketvirtadienį išsaugotų „Žalgirio“ viltis patekti į ketvirtfinalį. Bus sunku ir mes turėsime pademonstruoti viską, ką galime, kad švęstume pergalę. Mes tai ir stengsimės ir padaryti“, - teigė strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją