„Mes žinome ispanišką krepšinį. Tai greitas varžovas, gerai pataikantis, mėgsta žaisti labai greitą puolimą visas 40 minučių. Mūsų vienas iš tikslų sustabdyti tą greitą puolimą ir priversti daugiau žaisti pozicinį žaidimą, kuris mums būtų parankesnis. Jeigu leisime jiems bėgti, bus labai sunku.

Bilbao komanda žaidžia komandišką žaidimą. Ji turi savo veteranus Axelį Hervelle ir Alexą Mumbru, kurie reguliuoja žaidimą. Dejanas Todorovičius yra vienas didžiausių Europos talentų, jis jaunas, gerai pataiko ir yra vienas iš lyderių. Tiesa, pataiko jie visi, todėl turime pasiruošti labai rimtai.

Nenorime įsivelti į tokios rūšies krepšinį, kokį žaidžia ispanai, kadangi jie tai daro 20 metų. Mums patogiau būtų žaisti pozicinį žaidimą. Pažiūrėsime, kaip pavyks tai padaryti. Mums reikia procentaliai pataikyti savo pataikymą, metimus. Turime treniruotis taip, kad įmestume savo metimus“, – kalbėjo strategas.

R. Kurtinaitis patikino, jog trečiadienio akistata yra itin svarbi bei galinti nulemti visą likusį komandos pasirodymą tarptautinėje arenoje. Pasak specialisto, norint patekti į kitą etapą, reikia laimėti visas rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje.

„Žaidėjams vakar per susirinkimą sakiau, kad šioje sistemoje yra jau daug metų galiojančios taisyklės. Norėdami išeiti į kitą etapą, privalome laimėti visas rungtynes namuose ir vieną mačą išvykoje. Tokio plano mes ir laikomės. Jei, neduok Dieve, pralaimėtume kažką namuose, turėtume du kartus laimėti išvykoje.

Jei išpildysime šį planą, į kitą etapą pateksime nepriklausomai nuo kitų klubų rezultatų. Taigi, rytoj neturime jokių kitokių variantų. Atsižvelgiant į tai, ką mes šiemet norime su šia komanda padaryti, mums būtina laimėti.

Visos grupės komandos yra rimtos ir visoms rungtynėms reikės rimtai ruoštis, nes visos jos yra mūsų lygio ar net stipresnės. Išeiti į kitą etapą bus tikrai sudėtinga“, – sakė R. Kurtinaitis, įvertindamas būsimų varžovų „Basket“, Berlyno ALBA, Limožo CSP, Belgrado „Partizan“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ pajėgumą.

Treneris prakalbo ir apie emocijos, kurios užvirė sekmadienį, kai „Lietuvos rytas“ namuose susitiko su Kauno „Žalgiriu“. Sostinės ekipa po atkaklios kovos pralaimėjo 67:70, o R. Kurtinaitis ir klubo sporto direktorius L. Kleiza nevengė kritikos teisėjams. Strategas šios kritikos neatsiėmė ir stebėjosi teisėjų neliečiamumu.

„Nusivylimas yra, visada yra geriau laimėti nei pralaimėti. Mes žaidėme agresyviai, pirmą kartą gynėmės taip, kaip aš noriu. Taip, kaip komanda turi gintis. Per daug prametėme iš po krepšio, prametėme baudas. Kai kuriuose momentuose suklydome visiškai ne laiku ir ne vietoje, tokiose situacijose, kur aukšto ranko krepšininkai negali suklysti.

Teisėjams priekaištų niekas nemetė, tiesiog buvo pasakyta, kad tokio rango rungtynėse baudų santykis yra nevisiškai atspindintis tai, ką matėme aikštelėje. Nenoriu apeliuoti į teisėjus, nes žiūrime į savo problemas.

Kita vertus, nesuprantu: po rungtynių konferencijose yra liečiami žaidėjai, kurie blogai žaidžia, liečiami treneriai, kurie blogai treniruoja. Tai kodėl negalime pasakyti, kad mes abejojame teisėjų profesionalumu ar rungtynių gerumu arba blogumu. Jei už tai yra skiriamos baudos, tai yra neteisinga. Vienašališko žaidimo būti negaili.

Taip, mes visi buvome nusivylę. Po rungtynių aš visada atsiprašau teisėjų, jei prieš tai juos apšaukiu. Bet aš juk nevaikau jų po aikštelę, kaip kai kurie mūsų lygos treneriai, kuriems teisėjai bijo kažką pasakyti. Mums baudą skiria už kažkokius pamąstymus, nuomonės išreiškimus.

Mes juk nemenkiname teisėjų, visi mes turime geras dienas, blogas dienas ir manau, jog visi turime savo darbą daryti gerai, o kiekvieną dieną tai galime daryti dar geriau. Mes darome susirinkimus su teisėjais, prarandame 3 valandas, bet niekas nesikeičia.

Prieš sezoną 3 valandas sėdime susirinkime su teisėjais, bet jokio postūmio į priekį nėra, nors turėtume lygiuotis į aukščiausią lygį. Tik tiek noriu pasakyti. Jaučiu, kad gausiu dar vieną baudą“, – dėstė R. Kurtinaitis.

Pats treneris baudos po rungtynių negavo. „Betsafe-LKL“ bendra 1200 eurų bauda nubaudė visą „Lietuvos rytą“, o to priežastimi tapo L. Kleiza, po rungtynių įsiveržęs į teisėjų kambarį, o vėliau socialiniame tinkle „Facebook“ vadinęs teisėjus „Žalgirio“ fanais. R. Kurtinaitį tokią L. Kleizos reakciją supranta.

„L. Kleizos reakcija mane nustebino, bet iš kitos pusės, aš ir džiaugiuosi, kad kažkam skauda, kai mes pralaimime. Klubas, aišku, sureagavo nevisiškai teisingai, bet kitų metodų aš nežinau. Pernai kreipiausi į LKL ir buvau nuvažiavęs po kai kurių rungtynių kalbėtis su vadovais, bet ten visada atsimuši į sieną.

Ten visada viena pusė yra teisi ir ten nieko nepasieksi. Linas tai supranta, jis pražaidęs visame pasaulyje ir žino, kaip turi būti. Aišku, tų emocijų galbūt nereikia. Yra taisyklės, galbūt nereikia eiti į teisėjų kambarį, nes jie tikriausiai irgi turi kažkokį neliečiamumą. Visgi tai buvo normali reakcija žmogaus, kuris pergyvena dėl komandos rezultatų“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

„Lietuvos rytas“ trečiadienį su Bilbao ekipa ginklus „Siemens“ arenoje surems 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)