„Pride“ krepšininkai po pirmojo kėlinio turėjo 9 taškų deficitą, bet sugebėjo atsitiesti ir išlyginti rezultatą (80:80). Tačiau visas viltis išplėšti bent pratęsimą nubraukė dvitaškį, likus žaisti 2,5 sek., pataikęs Alexas Mitola.

22-ejų metų R. Gustys šiame mače pasižymėjo net 22-uoju sezono dvigubu dubliu – 14 taškų (5/9 dvit., 4/4 baud. met.) ir 13 atkovotų kamuolių. 206 cm ūgio centras taip pat dar atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 2 kamuolius bei po 4 sykius suklydo ir prasižengė.

Antrakursiui iš Lietuvos šis sezonas – geriausias karjeroje. Ir taip pat rekordinis. Iš viso 442 kamuolius atkovojęs R. Gustys pagerino universiteto komandos rekordą, kuris nuo 1976-1977 metų sezono priklausė Johnui Irvingui (400).

Jam pritrūko vos 13 sugriebtų kamuolių, jog pagerintų ir absoliučiai geriausią CAA konferencijos rezultatą, kuris nuo 1985-1986 sezono priklauso legendiniam NBA žaidėjui Davidui Robinsonui (455).

R. Gustys šiame sezone vidutiniškai rinko 13,5 taško ir 13 atkovotų kamuolių, kiekviename mače ant parketo praleisdamas po 30 minučių.

Pagal atkovotus kamuolius kaunietis visoje NCAA lygoje rikiuojasi antras, į priekį praleisdamas tik jau taip pat sezoną (ir karjerą) užbaigusį kitą Lietuvos atstovą Egidijų Mockevičių (vid. 14 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją