Antradienį Belgrade „Maccabi“ dramatiškai 85:83 (23:11, 23:26, 21:19, 18:27) įveikė Mariaus Grigonio atstovaujamą PAO ir ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2:1.

Ketvirtosios ir galbūt paskutinės serijos rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį Belgrade.

Mačo pabaigoje diskusijas sukėlė keli epizodai. Pirmasis – Mathiaso Lessorto blokas Lorenzo Brownui. Iš pradžių teisėjai įskaitė „Maccabi“ gynėjo metimą, tačiau vėliau sprendimą atšaukė ir skyrė ginčo kamuolį.

Jį sugriebė „Maccabi“ ir galiausiai viskas baigėsi tuo, kad L. Brownas išprovokavo pražangą ir sumetė du baudų metimus, kai iki mačo pabaigos buvo likusios 2,6 sekundės.

Dar prieš tai abejonių sukėlė kitas epizodas, kai atrodė, kad kovodamas dėl kamuolio Joshas Nebo mynė galinę liniją. Į tai karštai apeliavo šalia sėdėjęs D. Giannakopoulos, bet arbitrai pažeidimo neįžvelgė.

Po rungtynių „Panathinaikos“ įteikė protestą, o ekipos bosas išstojo savo socialinėje paskyroje. Šioje pusnuogis ir rūkydamas jis liejo pyktį.

„55 sekundės iki mačo pabaigos – jis (J. Nebo) užmynė ant linijos prieš pat tavo akis ir jūs nieko neskiriate. Vėliau įskaitote metimą, kurio neturėjote įskaityti. Vietoj to, kad mums atiduotumėte kamuolį, jūs skiriate ginčą. Ar kas nors iš Eurolygos tą mato? Pone Hierrezuelo, pone Motiejūne, pone Bodiroga? Kas nors?“, – karštai kalbėjo jis.

Danielis Hierrezuelo yra Eurolygos vadovas, o lietuvis Paulius Motiejūnas ir serbas Dejanas Bodiroga organizacijos vadovai.

Kiek vėliau graikas citavo ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Kai elgiamasi neteisingai, turi būti pasiruošęs atsakui“, – tokia citatą patalpino PAO bosas.

D. Giannakopoulos nėra vienintelis prorusiškai nusiteikęs PAO atstovas – po pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių išstojo ir ekipos treneris, turkas Erginas Atamanas.

„Kitais metais laukiu Rusijos klubų Eurolygoje, nes sportas Rusijoje neturi nieko bendro su karu“, – tada rėžė jis.

Už teisėjų tarkavimą E. Atamanas ir PAO šios serijos metu jau nubausti po 30 tūkst. eurų baudomis.

Vis tik Eurolyga išplatino pranešimą, kuriame išnagrinėjo teisėjų sprendimus antradienio ketvirtfinalių mūšiuose. Teigiama, kad sprendimai priimti PAO ir „Maccabi“ akistatoje buvo teisingi, o štai klysta Pirėjo „Olympiakos“ ir „Barcelonos“ susitikimo metu.

Šį dramatiškai išvykoje laimėjo katalonai – 82:80.

Klaida pastebėta „Barcelonos“ naudai – ketvirtame kėlinyje, likus žaisti 16,3 sek., Tomašas Satoransky per penkias sekundes nespėjo išsimesti kamuolio, bet teisėjai to nepastebėjo.

Kamuolys turėjo atitekti „Olympiakos“ krepšininkams, bet galiausiai viskas baigėsi tuo, kad Nicolas Laprovittola išlygino rezultatą ir komandos žaidė pratęsimą.

Šio paskutinę akimirką diskusijas sukėlė pražanga prieš tritaškį metusį Jabari Parkerį. Vis tik Eurolyga pareiškė, kad pražanga negali būti atšaukta ir šio sprendimo nedetalizavo.

„Barcelona“ serijoje pirmauja 2:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją