Tiesa, dauguma tikėjosi, kad jo „viešnagė“ Vilniuje baigsis dar po praėjusio sezono, kuomet vasario viduryje prie komandos prisijungęs strategas kalnų nenuvertė nei Europoje, nei Lietuvoje.

Tuomet geležinę gynybą žadėjusio M. Nicola auklėtiniai žygį Europos taurės turnyre baigė jau aštuntfinalyje, neprilygę Izmiro „Pinar Karsiyaka“ komandai (81:81 ir 81:97), o LKL finalo serijoje neturėjo jokių vilčių prieš Kauno „Žalgirį“ (0-4).

Vis tik specialistas iš Argentinos sulaukė antrojo šanso – vasarą jis įsigijo norimus žaidėjus: Nicolasą Laprovittolą, Marių Runkauską, Deividą Gailių ir Artūrą Gudaitį, kurį žadėjo tinkamai paruošti debiutui NBA.

Pasirengimo cikle vilniečiai laimėjo visas 7 rungtynes ir iškovojo du titulus – Vlado Garasto ir Alytaus mero taures. LKL sezono starte taip pat sekė 5 iš eilės pergalių serija.

Tačiau pajėgių varžovų testo „Lietuvos rytas“ neišlaikė – Kaune pralaimėta „Žalgiriui“ (70:79), o Europos taurės turnyre patirtos net keturios nesėkmės per penkis mačus – nusileista ir Stambulo „Bešiktaš“ (87:91), ir Saratovo „Avtodor“ (81:97), ir Sankt Peterburgo „Zenit“ (65:70), ir Salonikų PAOK (76:81) vyrams.

LKL vicečempionai (1/4) po pirmo rato Europos taurės E grupėje užima vos penktą vietą, o nacionaliniame čempionate žygiuoja antri (8/1).

Prie „Lietuvos ryto“ vairo laikinai stos M. Nicola asistentas Aurimas Jasilionis, prie klubo prisijungęs tik šią vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)