Garsiausi praeities krepšininkai susirinkusiems moksleiviams pasakojo apie savo sportininko kelią, demonstravo olimpinius medalius ir įkvėpė jaunimą siekti užsibrėžto tikslo. Geros nuotaikos netrūko ir sporto salėje – čia moksleiviai varžėsi krepšinio turnyre 3x3, kuriame triumfavo Gintaro Leonavičiaus komanda.

„Visada gerai yra projektai ir renginiai, kurie primena tokius šlovingus žmones, kaip M. Paulauskas ir A. Rupšienė. Jauniems žmonėms įdomu išgirsti ir kažką pasiimti iš tokių daug mačiusių žmonių. Labai gražiai pasakė A. Rupšienė, kad bet kokioje veikloje, ar sporte, ar moksle, ar dar kažkur, ko tu sieki, svarbiausia yra kantrybė. Jaunimui iš tokių kalbų tikrai yra ko pasimokyti.

Aš pats, kai buvau mažas, akys žibėdavo, visas drebėdavau, kai išvysdavau „Žalgirio“ krepšininkus. Tie patys „Lietkabelio“ krepšininkai man būdavo kosmosas. Krepšinis mano aistra, todėl esu labai laimingas, kad duoną valgau dirbdamas sau malonų darbą“, - sakė „Nevėžio“ lyderis G. Leonavičius.

Renginiu sužavėtas liko ir gimnazijos direktorius Gintaras Petrulis.

„Retas renginys, kai pas mus atvažiuoja tokios žymios žvaigždės, kurios ir olimpiniai, ir pasaulio čempionai. Žinoma, jie pakelia vaikų dvasią. Ką gali žinoti, gal iš čia esančių vaikų irgi užaugs krepšinio žvaigždės“, - teigė G. Petrulis.

Artimiausiu metu, „Krepšinio diena mokykloje“ projektas aplankys ir kitas LKL miestų mokyklas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją