Savaitė prieš Kalėdas Eurolygoje bus labai įtempta – visoms komandoms teks sužaisti po dvejas rungtynes.

Ir žvelgiant į turnyro lentelę, būtent „Žalgiriui“ pastarosios savaitės tvarkaraštis yra bene palankiausias tarp visų elitinio turnyro klubų.

Po pralaimėjimo Miuncheno „Bayern“ į 10-ąją turnyro lentelės poziciją smuktelėjęs „Žalgiris“ artimiausiomis dienomis žais su Eurolygos autsaiderių gretose esančiomis ekipomis.

Trečiadienį išvykoje kauniečiai surems ginklus su Stambulo „Daruššafakos“ ekipa, o penktadienį namuose – su Tel Avivo „Maccabi“, atitinkamai užimančiomis 16-ąją ir 14-ąją vietas turnyre.

Artimiausia „Žalgirio“ varžovė „Daruššafaka“ akivaizdžiai yra pati silpniausia turnyro ekipa. Iki šiol jai pavyko laimėti tik kartą, kai 2-ajame ture Stambule paslydo Podgoricos „Budučnost“.

Vėliau sekė 10 turkų pralaimėjimų iš eilės, nepadėjo ir trenerio keitimas. Nors buvo atleistas Ahmetas Čaki, pareigas iš jo perėmęs Ernakas Selčukas Eurolygoje debiutavo pralaimėjimų Atėnų „Panathinaikos“ – 67:75.

Ne itin geriau šį sezoną Eurolygoje sekasi ir Tel Avivo „Maccabi“ ekipai, nors pastaruoju metu Neveną Spahiją trenerio poste pakeitusiam Ioanniui Sfairopoului jau pavyko įžiebti ugnelę savo žaidėjų akyse.

Trejos paskutinės rungtynės žydų komandai tikrai nebuvo prastos – jie įveikė „Bayern“ ir „Daruššafaką“, o praėjusią savaitę tik po permainingos kovos nusileido Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams (79:81).

Nepaisant to, „Maccabi“ tikrai priskirtina prie komandų, su kuriomis žaidžiant, ypač namuose, „Žalgiris“ paslysti negali, nes ateityje tai kainuotų pernelyg brangiai.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Taigi, būtent ši savaitė „Žalgriui“ bus itin svarbi – dar dvi pergalės sąskaitoje kauniečiams leistų pernelyg nenutolti nuo turnyro lyderių, o pralaimėjimų (net ir vieno) atveju Šarūno Jasikevičiaus ekipa galėtų nudardėti net iki 14-os turnyro lentelės pozicijos. Ir akivaizdu, kad iš jos vėl kilti aukštyn būtų nepaprastai sudėtinga.

Laimėti būtina nepaisant to, kokio dydžio bus „Žalgirio“ lazaretas. Praėjusią savaitę Eurolygos rungtynių žaisti negalėjo Nate'as Woltersas ir Antanas Kavaliauskas, savaitgalį vėl susižeidė Paulius Jankūnas.

„Žalgirio“ kapitoną skausmai kamuoja viso šio sezono metu. Pastaruoju metu 34-erių puolėjas dėl dubens raumens traumos buvo iškritęs iš rikiuotės beveik visam mėnesiui ir grįžo tik praėjusiame Eurolygos mače su „Bayern“, kuriame per 11 minučių pelnė 2 taškus. Nesusiklostė P. Jankūnui ir sugrįžimas į LKL kovas. Praleidęs ant parketo tik 9 minutes ir pelnęs 4 taškus, kapitonas antrojo kėlinio pabaigoje pajautė skausmus ir sėdosi ant suolo. Daugiau veteranas į aikštelę taip ir nebesugrįžo.

„Atrodo, kad vėl kažką pasitempė. Reikia laukti ir žiūrėti, kas bus rytoj“, – rankomis skėstelėjo Š. Jasikevičius.

Kol kas naujienų nei apie N. Wolterso, nei apie A. Kavaliausko, nei apie P. Jankūno sveikatos būklę „Žalgiris“ neteikia.

Svarbiausios savaitės krepšinio rungtynės

Gruodžio 18 d.Antradienis„Bešiktaš“ – „Neptūnas“FIBA Čempionų lyga19:00
Gruodžio 18 d..Antradienis„Lietkabelis“ – „Hapoel“FIBA Čempionų lyga19:00
Gruodžio 19 d.Trečiadienis„Rytas“ – „Mornar“Europos taurė19:00
Gruodžio 19 d.Trečiadienis„Daruššafaka“ – „Žalgiris“Eurolyga19:15
Gruodžio 21 d.Penktadienis„Maccabi“ – „Žalgiris“Eurolyga20:00
Gruodžio 23 d.Sekmadienis„Lietkabelis“ – „Rytas“LKL17:20

Tuo metu Vilniaus „Rytui“ paskutinės rungtynės Europos taurėje tebus formalumas, kurio metu reikės pabandyti išvengti naujų traumų.

Grupę žaidėjų praradęs „Rytas“ krepšinio rinkoje gali ir privalo dairytis pastiprinimo, o rungtynių su Baro „Mornar“ pernelyg nesureikšminti – jau dabar aišku, kad D grupėje 4-ąją vietą užėmęs Vilniaus klubas pateko į kitą turnyro etapą, o „Mornar“ komanda, nepaisant susitikimo Lietuvoje rezultato, liks už kito etapo borto.

Dainius Adomaitis

Būtent šią savaitę paaiškės visi „Ryto“ varžovai kitame turnyro etape. Jau žinoma, kad kitais metais vilniečiams teks kautis su A grupės laimėtoja „Monaco“ ekipa, iš B grupės „Ryto“ varžovais taps Berlyno ALBA krepšininkai su Roku Giedraičiu arba Krasnodaro „Lokomotiv“ klubas, o iš C grupės realiausia kandidate atvykti į Lietuvą yra Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda. Visgi galutinai viskas paaiškės trečiadienio vakarą, kai Europos taurės turnyro pirmasis etapas bus užbaigtas oficialiai.

Europos taurės D grupės lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)
Kur kas atsakingesnis mačas Dainiaus Adomaičio komandos laukia sekmadienį, kai LKL čempionate „Rytas“ išvykoje susikaus su Panevėžio „Lietkabeliu“, prieš keletą savaičių tiesiog pažeminusiu vilniečius „Siemens“ arenoje.

Dar vieno pralaimėjimo „Lietkabeliui“ atveju „Rytas“ nuo panevėžiečių jau atsiliktų dviem pergalėmis ir „įsitvirtintų“ 4-oje turnyro lentelės pozicijoje.

Nors iki reguliariojo sezono pabaigos dar daug laiko, ką reiškia 4-oji pozicija turnyro lentelėje, žino visi. Trumpai tariant, vilniečiams būtina susiimti, nes susidūrimas „Žalgiriu“ jau turnyro pusfinalyje „Rytui“ tikrai nežadėtų nieko gero.

LKL turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai)

1.ŽALGIRIS131
2.NEPTŪNAS122
3.LIETKABELIS104
4.RYTAS94
5.JUVENTUS68
6.PIENO ŽVAIGŽDĖS68
7.DZŪKIJA58
8.SKYCOP410
9.NEVĖŽIS212
10.ŠIAULIAI212

Savo ruožtu „Lietkabelis“ dar savaitės pradžioje – antradienio vakarą – rimtą iššūkį turės ir FIBA Čempionų lygoje. Į Lietuvą žaisti 9-ojo turo rungtynių atvyks Jeruzalės „Hapoel“ ekipa, pirmajame rate panevėžiečius sudorojusi 81:67.

Atsinaujinusiam Panevėžio klubui pergalė Čempionų lygoje reikalinga kaip oras – šiuo metu Nenado Čanako auklėtiniai su 4 pergalėmis C grupėje yra už atkrintamųjų varžybų etapo borto, o jų situaciją gerokai komplikavo ir praėjusią savaitę Belgijoje patirtas pralaimėjimas vieniems pagrindinių konkurentų – Antverpeno „Telenet Giants“ krepšininkams.

Antradienį savo rungtynes Čempionų lygos D grupėje žais ir Klaipėdos „Neptūnas“, šiuo metu esantis ant emocinės bangos. Nors kol kas taip pat nepatenka tarp keturių geriausių grupėje, klaipėdiečiai praėjusią savaitę namie patiesė vienus iš sezono favoritų – Bolonijos „Virtus“ krepšininkus. Šią savaitę Kazio Maksvyčio auklėtiniai žais išvykoje – kausis su Stambulo „Bešiktaš“ krepšininkais, kuriuos namie nugalėjo 78:63.

FIBA Čempionų lyga C grupė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai)

1.AEK871
2.Hapoel862
3.Brose Bamberg853
4.Giants Antwerp844
5.Lietkabelis844
6.Montakit Fuenlabrada835
7.Dijon826
8.Numburk826

FIBA Čempionų lyga D grupė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai)

1.Virtus Bologna871
2.Strasbourg SIG853
3.Promitheas853
4Bayreuth844
5.Neptūnas844
6.Bešiktaš835
7.Oostende835
8.Olimpija817
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)