Po kelio operacijos sveikstantis M. Kalnietis neketina ilgai sėdėti sudėjęs rankas. Gynėjas kasdien treniruojasi „Žalgirio“ arenoje, o prieš prisidėdamas prie Lietuvos rinktinės stovyklos jis dar dalyvaus NBA vasaros lygoje.

Birželio pabaigoje lietuvį treniruočių stovykloje išbandys ne vienerius metus susidomėjimą juo rodantis Indianos „Pacers“ klubas.

Vėliau M. Kalnietis keliaus į Floridos valstijoje įsikūrusį Orlandą, kur liepos pradžioje tradiciškai vyksta pirmosios iš dvejų NBA vasaros lygos varžybų. Lietuvos rinktinės atstovas rungtyniaus „Pacers“ gretose.

NBA vasaros lygoje paprastai rungtyniauja klubų naujokai, sezono metu nedaug progų pasireikšti gaunantys žaidėjai arba žvalgus dominantys krepšininkai, dar neturintys sutarčių su stipriausios planetos lygos ekipomis.

2013 metais naudingiausiu Las Vegaso vasaros lygos žaidėju buvo pripažintas Toronto „Raptors“ antrametis Jonas Valančiūnas.

M. Kalnietis tikisi, kad sėkmingas pasirodymas Orlande padės jam atverti vartus į „Pacers“ gretas.

„Nors metus nežaidžiau, liko viena komanda, kuri norėjo įsitikinti mano sugebėjimais. Jiems tiko mano stilius, žiūrėsime, kaip seksis parodyti save treniruotėse ir vasaros lygoje“, – į priekį žvelgė krepšininkas.

Apie „Pacers“ klubą gynėjas kalbėjosi ir su vienu „Žalgirio“ trenerių Šarūnu Jasikevičiumi, kuris, dar būdamas krepšininkas, Indianoje nesėkmingai bandė įsitvirtinti 2005-2007 metais.

„Kiekvieno žaidėjo situacija kitokia. Užtat Šarūnas sakė, kad organizacija ten išties gera“, – buvusio komandos draugo Lietuvos rinktinėje likimo nesibaimino M. Kalnietis.

Orlando lygoje, kurią organizuoja vietos „Magic“ klubas, šiemet turėtų dalyvauti devynios NBA klubų komandos ir viena, sudaryta iš kviestinių krepšininkų.

Į NBA vasaros lygą M. Kalnietis buvo kviečiamas ir prieš metus, bet tuomet Lietuvos rinktinė pasirengimą planetos čempionatui pradėjo anksčiau, ir gynėjas nusprendė pasitenkinti dalyvavimu Bruklino „Nets“ ir Portlando „Trail Blazers“ klubų surengtose stovyklose.

Šįkart krepšininkas tikisi sulaukti konkretaus pasiūlymo, o jei jo nebus, jis jau prižadėjo kitą sezoną sugrįžti į gimtojo miesto ekipą.

„Jeigu nepasiliksiu JAV, kitos komandos Europoje nebeieškosiu“, – pranešė Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinis, „Žalgiriui“ atstovavęs 2006-2012 metais.

Tuo tarpu traumos, kurias jis gydėsi kone visą sezoną, kelionės anapus Atlanto nebeturėtų sujaukti. Kaunietis greičiau nei tikėtasi užbaigė reabilitaciją po balandžio 2 d. atliktos kairio kelio sausgyslės operacijos ir jau žaidžia kontaktinį krepšinį.

„Vakar žaidžiau pusantros valandos ir neblogu tempu. Operacijos padariniai dar jaučiasi, kelį pamaudžia, bet visa tai jau praeina“, – pasakojo žaidėjas.

Į naujo klubo paieškas jis įsitraukė po to, kai abipusiu sprendimu pavasarį sutiko nutraukti link galiojimo pabaigos artėjusią trejų metų sutartį su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (Rusija) ekipa.

Palikti Krasnodarą ir iškeliauti į Kauno klinikas jau balandį M. Kalnietis nusprendė ir atsižvelgęs į Lietuvos rinktinės vasaros planus. Tiesa, motyvų jis turėjo daugiau.

„Negaliu sakyti, kad aš – Vytautas Didysis. Nesimušu į krūtinę, nesakau, kad operaciją paankstinau vien dėl rinktinės. Buvo daugiau priežasčių: uždelsus ir NBA vasaros lyga būtų nuplaukusi. Be to, net nesijaučiu šį sezoną bent kiek žaidęs, nes ėjau per skausmus ir tik nervinausi, kad negaliu daryti to, ką moku. Nebuvo prasmės toliau tempti, ir nusprendžiau operuotis“, – paaiškino M. Kalnietis.

Primename, kad dėl traumų lietuvis šiame sezone „Lokomotiv-Kuban“ gretose rungtyniavo tik pusantro mėnesio. Iš pradžių M. Kalnietis sveiko po rugpjūčio pabaigoje atliktos peties operacijos, o kai grįžo į aikštę, netrukus pajuto kelio skausmus ir ryžosi dar vienai chirurginei intervencijai, reiškusiai ankstyvą sezono pabaigą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)