„Sveikinu „Lietkabelį“, jie atliko gerą darbą ir sužaidė geras rungtynes. Mums mačas prasidėjo gerai, bet po penkių minučių agresyvumas pradingo. Po pertraukos varžovai užmėtė mus tritaškiais, o mus tai pribloškė. Labai kentėjome, nes negalėjome įveikti jų užtvarų. Ketvirtajame kėlinyje vėl pasitempėme gynyboje, bet išsigelbėti jau nepavyko“, – rungtynių eigą atpasakojo M. Schilleris.

Specialistas iš Austrijos pabrėžė, jog kamuolių buvo prarasta per daug, tačiau treneris nepyko ant auklėtinių už prastą pataikymą. Bendras „Žalgirio“ taiklumas „iš žaidimo“ siekė 39 procentus (13/26 dvit., 7/25 trit.).

„Padarėme 17 klaidų, o tai yra per daug, jei nori laimėti krepšinio rungtynes. Reikėtų klysti ne daugiau kaip 12 ar 13 kartų. Turime rasti būdų pelnyti taškus. Manau, kad tai buvo pirmosios rungtynės, kuriose pataikėme prastai. Vis dėlto, kai turi gerą progą, mesti reikia. Buvo atlikta gerų metimų, bet jie neįkrito. Todėl ir nesurinkome daugiau taškų“, – teigė strategas.

M. Schillerio auklėtiniams tai buvo paskutinis išbandymas prieš Eurolygos sezono startą. Kauniečiai ketvirtadienį svečiuose susitiks su Pirėjo „Olympiakos“. Treneris atskleidė tris aspektus, dėl kurių jo miegas prieš išvyką į Graikiją nebus itin ramus.

„Be techninio prisitaikymo prie žaidimo, matome, kad turime padidinti greitį, per kurį priimame sprendimus. Dar mums reikia suprasti, kad gerai žaisti reikia 40 minučių. Be techninių bei taktinių aspektų, turime būti pasiruošę ir psichologiškai“, – konstatavo „Žalgirio“ treneris.

Tuo metu „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas visus nuopelnus už pergalę skyrė savo auklėtiniams bei pareiškė, jog prieš mačą apie rezultatą negalvojo. Serbui buvo svarbiausia, kad Panevėžio ekipa pagerintų savo žaidimą.

„Prieš rungtynes sakiau, kad svarbiausia mums yra padaryti esminius krepšinio dalykus, kurių nedarėme iki šiol. Rezultatas man tikrai nerūpėjo. Laimėjimas svarbu, bet turime toliau dirbti. Ši pergalė parodo, ką galime nuveikti, jei žaidžiame išvien“, - sakė N. Čanakas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)