Vilniečiai šiaip ne taip panaikino po pirmo mačo turėtą 8 taškų deficitą ir iškopė į Finalo ketverto turnyrą.

Jau aišku, kad jį „Ryto“ vyrai pradės pusfinalio dvikova su Jonavos „CBet“ ekipa, kuri antrą kartą 76:75 palaužė Klaipėdos „Neptūną“.

Rytiečiai visiškai dominavo kovoje dėl atšokusių kamuolių, kurią laimėjo net 59 prieš 39. Be to, jiems padėjo ir itin prastas kėdainiečių tritaškių (4/25, 16 proc.) bei baudų (18/32, 56 proc.) pataikymas.

„Tikrai gera pergalė, kuria džiaugiamės. Ar galėjome ją pasiekti lengviau? Turbūt galėjome. Iškart galiu pasakyti, kad šitose rungtynėse buvo per daug diskutuotinų teisėjų švilpukų, jų darbas buvo atliktas labai prastai ir labai silpnai. Tą manau ir Gediminas Petrauskas pasakė. Galiu pasakyti, kad kai kas neatėjo į rungtynes, o taip būti negali. Nusivylimas tikrai labai didelis, nes daug nervų kainavo.

Kėdainiai davė mums tikrai rimtą kovą. Didelė pagarba jiems. Žinome, kad kitą kartą jie vėl kibs mums į atlapus. Sėkmės jiems LKL čempionate. Šiandien turėjome įjungti visus 110 procentų, kad pasiektume tą pergalę. Džiugu, kad šiandien sustabdėme Artūrą Žagarą.

Rungtynių gale savo gyvenimą komplikavome ir patys su kai kuriais sprendimais, bet dienos pabaigoje žinau, kad žaidėjai aikštelėje paliko viską, dėl to ir yra ramu, neturiu jiems jokių priekaištų“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas.

Arbitrų Gyčio Viliaus, Sauliaus Račio ir Gabrieliaus Simonavičiaus už atliktą darbą nepaglostė ir „Nevėžio-Optibet“ strategas G. Petrauskas.

„Liūdna. Turime pasveikinti „Rytą“, kuris sužaidė labai gerą pratęsimą. Jie surakino mus, o mes nepasinaudojome tuo, ką mums davė ir ties kuo rizikavo, todėl pelnytai ir laimėjo.

Tik norėsiu pasižiūrėti vaizdo įrašą, bet mano atrodo, kad Martynas Echodas ir Evaldas Kairys šiek tiek jau per ilgai šašlykus mūsų baudos aikštelėje kepė. Įvertinsime, kiek ten tų trijų sekundžių pažeidimų buvo“, – sakė Kėdainių klubo vairininkas.

„Ryto“ gretose rezultatyviausiai žaidė Marcusas Fosteris su 22, Martynas Echodas su 18 (14 atk. kam.), Elvaras Fridrikssonas su 16 ir Evaldas Kairys su 15 taškų (10 atk. kam.)

„Nevėžį-Optibet“ į priekį traukė Bradas Davisonas su 22, Deshawnas Freemanas su 20 (14 atk. kam.) ir Artūras Žagaras su 14 taškų (6/18 metimai iš žaidimo).

Visi keturi dėl titulo besivaržysiantis klubai bus žinomi jau sekmadienio vakarą. Kol kas arčiau antrojo pusfinalio yra Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“.

Vasario 18-19 dienomis renginys vyks Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)