Klaipėdos „Neptūnas“ antradienio vakarą savo arenoje palaužė „Šiaulių“krepšininkus rezultatu 90:85.

„Labai noriu padėkoti sirgaliams. Tikras malonumas žaisti, kai toks palaikymas. Nuostabu tai, ką jie duoda – tokią malonią, gerą injekciją ir ypač sunkiais momentais, kurių šiandien vyrams buvo ne vienas. O vyrus taip pat galiu tik pagirti už kovingumą, ypač ketvirtajame kėlinyje“, – po rungtynių kalbėjo „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Pirmus du kėlinius „Neptūnas“ pirmavo, tačiau trečiajame „Šiauliai“ šeimininkus ne tik pasivijo, bet ir aplenkė. Skirtumas svečių naudai buvo ir ketvirtojo kėlinio pradžioje.

„Trečiajame kėlinyje truputį neprisitaikėme prie jų gynybos, kelis kartu suklydome, dar prametėme savo metimų, o tada žaidimas ir išsiderina“, – komentavo D. Adomaitis.

Tačiau jis pasidžiaugė, kad jo auklėtiniai kovojo iki galo ir šaltais nervais. „Svarbiausia, kad sužaidėme protingai. Gynyboje pavyko grįžti į agresyvų ritmą, o tada pavykdavo išėjimai į greitą puolimą. Matėme, kur esame pranašesni ir tas persvaras išnaudojome. Vyrai puikiai pataikė baudos metimus, išlaikė šaltus nervus“, – džiaugėsi strategas.

Paklaustas, ar norėtų, jog ši serija baigtųsi Šauliuose penktadienį, D. Adomaitis atsakė klausimu: „O kaip jūs manote? Žinoma, kad norime seriją pabaigti penktadienį, vyrai tikrai yra motyvuoti. Šiauliuose sužaidėme laba kovingas, kontaktines rungtynes, nedaug trūko iki pergalės. Atkrintamosiose rungtynėse taip yra, kad vienos pasibaigia, o tada laukia kitos 40 minučių. Važiuosime į Šiaulius žaisti tų 40 minučių, žaisti taip gera, kaip galime“, – tikino D. Adomaitis.

Nors ir pralaimėjo „Neptūnui“, „Šiaulių“ vyriausiais treneris Gediminas Petrauskas apmaudo neliejo. „Rungtynės buvo tokios, kokių tikėjomės – atkaklios, nervingos, kietos, grubios. Tokia kieta vyriška kova žiūrovams turi labai patikti. Aišku, nesinori, kad ta kova pereitų į tokius konfliktus, koks buvo šiandien (aikštėje susistumdė žaidėjai ir gavo nesportines pražangas – DELFI), pasistumdymus, turime išlikti profesionalai, emocijos turi būti proto ribose. Nieko baisaus neįvyko, žaidėjai tik pasikarščiavo, o po rungtynių jau draugiškai pasikalbėjo“, – teigė G. Petrauskas.

Jo teigimu, pagrindinė pralaimėjimo priežastis ta, kad „Šiaulių“ žaidimas ketvirtajame kėlinyje ėmė strigti.

„Mes tarsi sustojome tiek gynyboje, tiek puolime. Aišku, viena to priežasčių yra žaidėjų rotacija, tačiau neko nekaltinu, visi žaidė pagal savo galimybes. Greitai prisirinkome pražangų, net ten, kur jų nereikėjo, o „Neptūnas“ fantastiškai metė baudos metimus – iš 29 prametė tik du kartus. Nepavyko kelios atakos, o kai tokios rungtynes, tai dvi ar trys nepavykusios atakos gali nulemti ir baigtį. Taigi, mums belieka važiuoti namo, daryti išvadas ir ruoštis būsimoms rungtynėms“, – rankų nenuleido G. Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)