C grupė:

Po Ortezo "Elain Bernais" (Prancūzija) - Vitorijos "Tau Ceramica" (Ispanija) 81:87

Arvydo Macijausko "Tau Ceramica" turėjo daug vargo su didelių žvaigždžių neturinčia prancūzų ekipa. Tik rungtynių pabaigoje, esant lygiam rezultatui spurtavę ispanai sugebėjo išplėšti pergalę.

A.Macijausko indėlis į pergalę šįkart buvo menkas. Lietuvis per 28 minutes į krepšį metė vos du kartus, pramesdamas du tritaškius, o visus savo 6 taškus surinko baudų metimais. Gynėjas taip pat 4 kartus suklydo ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

Rezultatayviausias nugalėtojų gretose buvo 24 taškus pelnęs ir 12 kamuolių atkovojęs Luisas Scola. J.Calderonas pridėjo 18 taškų. Po Ortezo ekipai 16 taškų pelnė buvęs baskų žaidėjas Laurentas Foirest.

A grupė:

Madrido "Real" (Ispanija) – Zagrebo "Cibona" (Kroatija) 69:70

Vienas garsiausių Europos klubų netikėtai pralaimėjo "Cibona" komandai, kuriam Eurolygoje iš anksto buvo numatoma autsaiderio vieta. Jau rungtynių pradžioje "Cibona" krepšininkai buvo pabėgę į priekį 14 taškų, tačiau Madrido ekipa juos pasivijo ir rezultatą išlygino.

Rungtynių baigtį nulėmė Andrijos Žižičiaus dvitaškis paskutinėmis rungtynių akimirkomis. Kroatas taip pat buvo ir rezultatyviausias savo ekipoje. Jis pelnė 22 taškus. "Real" 15 taškų pelnė Louisas Bullockas.

Stambulo "Efes Pilsen" (Turkija) – Madrido "Adecco Estudiantes" (Ispanija) 81:72

Po pertraukos į Eurolygą sugrįžęs "Estudiantes" klubas tik po atkaklios kovos nusileido turnyro senbuviui ir favoritui "Efes Pilsen" klubui.

Nugalėtojus į pergalę vedė Willie Solomonas, pelnęs 24 taškus ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus. 18 taškų pridėjo Henry Domercantas.

Ispanams 20 taškų pelnė Andrea Pattersonas, 19 – Rubenas Garcesas.

B grupė:

Pezaro "Scavolini" (Italija) – Liublijanos "Union Olimpija" (Slovėnija) 77:68

Slovėno Marko Miličiaus vedami "Scavolini" krepšininkai po nelengvos kovos įvėikė savo lyderio tautiečius.

Pats M.Miličius pelnė 20 taškų, o jo komandos draugas suomis Hanno Mottola prie pergalės prisidėjo 19 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

"Olimpijai" 21 tašką pelnė Dušanas Bočevskis.

Barselonos "F.C. Barcelona" (Ispanija) – Atėnų AEK (Graikija) 69:57

"Barcelona" įpusėjus rungtynėms turėjo net 26 taškų persvarą, tačiau po pertraukos atsipalaidavo ir laimėjo prieš AEK 12 taškų.

"Barsai" 14 taškų pelnė Dejanas Bodiroga, 13 – Rodrigo De la Fuente.

AEK ekipoje pasižymėjo Andresas Glyniadakis (16 tšk.).

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją