„Reno yra tas žmogus, kuris sugeba patraukti tada, kai reikia. Ypač rungtynių pabaigoje jis gali išprovokuoti pražangas, nes yra greitas ir agresyvus. Renaldas pats prasiskėlė antakį ir dar gavo pražangą – reikia tik padėkoti tokiam žaidėjui, nes tai parodo, kaip smarkiai jis nusiteikęs varžyboms“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Tačiau tiksint paskutinei trečių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio rungtynių minutei vilniečiai galėjo išsiversti ir be savo lyderio, jei ne keturi iš eilės netaiklūs baudos metimai, leidę svečiams triumfuoti „Siemens“ arenoje 73:71.

„Du komponentai lėmė pralaimėjimą: kova dėl atšokusių kamuolių ir, kas nemaloniai nustebino, netaiklūs baudos metimai“, – pažymėjo D. Adomaitis.

Vis dėlto treneriui teko pripažinti ir nesėkmę taktiniame mūšyje.

„Visi žino, kad mes gerai metame tritaškius. „Žalgiris“ analizavo mūsų žaidimą ir tam skyrė dėmesį, agresyviai gindamiesi prie tritaškio linijos. Stengiamės pulti per kitą pusę ir išnaudoti savo priekinę liniją. Bet jie turi Paulių Jankūną ir Robertą Javtoką, kurie ir Eurolygoje darydavo varžovams daugiausiai problemų viso sezono metu. Tai ir buvo ta pagrindinė kova dėl baudos aikštelės kontrolės ir atšokusių kamuolių. Pirmame serijos mače jų sugriebėme daugiau ir laimėjome, o paskui viskas apsivertė aukštyn kojomis“, – komentavo specialistas, kurio auklėtiniai nežais LKL finale pirmą kartą nuo 1998 metų.

„Lietuvos ryto“ dar laukia VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalis, o vėliau – ir kova dėl LKL bronzos medalių, bet D. Adomaitis prisipažino, jog po nesėkmės prieš „Žalgirį“ rodėsi, kad sezonas jau baigtas.

„Atvirai pasakius, apie tai net negalvoju. Pamiegosime, atsikelsime ir ryte galvosime, kaip atgaivinti komandą“, – sakė „Lietuvos ryto“ vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)