Sausio 24 d. gauta informacija apie įtartinus statymus ir galimą manipuliavimą sporto varžybomis.

Įtariama, kad sausio 23 d. vykusiose krepšinio varžybose vienas iš žaidėjų galėjo tyčia pelnyti mažai taškų, o su juo galimai susiję asmenys, atlikę statymus lažybų punktuose, iš to galimai pasipelnė, skelbia Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182-1 str. 1 d. Tam, kuris manipuliavimo sporto varžybomis, gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Primename, kad policija vertino Lošimų priežiūros tarnybos pateiktą informaciją apie V. Kariniausko galbūt nesąžiningą žaidimą ir su juo susijusius statymus lošimų bendrovėse. Pats žaidėjas visus jam mestus kaltinimus neigia.

Krepšininkas karjerą tęsia Graikijoje, atstovauja aukščiausios lygos „Kymis“ klubui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)