„Žinote, Lietuva yra krepšinio šalis. Čia krepšinis yra religija. Pirmiausia sveikinu savo komandą su vyriška kova – šiandien vyrai kovėsi kaip liūtai. Nenoriu kalbėti apie „Žalgirio“ mestus 35 baudos metimus, nenoriu kalbėti apie 3 sekundžių taisyklę, todėl negaliu sveikinti „Žalgirio“ su pergale. Taip, trečiadienį „Žalgiris“ buvo geresnis, bet šiandien... šiandien net Pirėjo „Olypiakos“ čia nebūtų laimėjęs“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Nyžnyj Novgorod“ strategas Zoranas Lukičius.

„Visuomet sunku žaisti dvejas rungtynes su tuo pačiu varžovu per dvi dienas. Net ir NBA komandos tokiomis sąlygomis turi problemų. Tačiau tai įprasta. Mums nėra įprasta padaryti net 23 klaidas – su tokiu rodikliu laimėti rungtynes labai sunku. Turime daryti išvadas. Jei prisimenate, po pirmos dvikovos sakiau, kad šiandien bus labai sunku. Turime gerinti savo žaidimą. Matėte, rungtynių pradžioje susikūrėme geras progas, galbūt nepavyko priimti gerų sprendimų. Turime atkreipti dėmesį ir taisyti klaidas bei žaisti geriau“, - teigė „Žalgirio“ vyr. treneris Joanas Plaza.

Treneris iš Ispanijos neliko skolingas ir Z. Lukičiui.

„Jei kažkas mano, kad didelę dalį sudaro baudų metimai, tai nesupranta krepšinio. Jei pastebėjote, varžovai visiškai nežaidžia baudos aikštelėje. Tuo metu mes stengiamės įmesti kamuolį į baudos aikštelę. Kaip gali stoti prie baudos metimų linijos, jei nesiverži prie krepšio? Jei varžovai žaidžia žaidimą panašų į rankinį, perdavinėja kamuolį perimetre, lyginimai su „Olympiakos“ tėra tik pasiteisinimai“, - atkirto Joanas Plaza.

Pirmose serijos rungtynėse trečiadienį „Žalgiris“ šventė pergalę 75:63. Trečiosios serijos rungtynės šeštadienį bus žaidžiamos Žemutiniame Naugarde.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)