Kai Tuzlos mieste vykęs Lietuvos rinktinės susitikimas su bosniais dar nebuvo įpusėjęs, Kauno „Žalgirio“ arenoje rankas į viršų džiaugsmingai jau kėlė R. Minioto bendraklubiai. Anksčiau prasidėjusiame Eurolygos mače Jure Zdovco treniruojami žalgiriečiai netikėtai 68:47 patiesė vieną iš turnyro favoritų Madrido „Real“.

Patys K. Maksvyčio auklėtiniai po dramatiškos kovos 78:77 palaužė šeimininkus bosnius, ir tik tuomet išgirdo apie Kaune užfiksuotą rezultatą.

Aukštaūgis R. Miniotas – vienintelis per šį FIBA „langą“ Lietuvos ekipą papildęs Eurolygos krepšininkas. Tiek jį, tiek ir kitus Lietuvos rinktinės narius gerokai pribloškė itin emocinga atmosfera Tuzlos „Mejdan“ arenoje, tačiau, kaip sako pats puolėjas, prisitaikius prie sąlygų sausakimšoje salėje žaisti buvo labai malonu.

Dramatiškame susitikime R. Miniotas rungtyniavo 18 min., per kurias pelnė 4 taškus, sugriebė 3 atšokusius kamuolius, spėjo kyštelėti 3 rezultatyvius perdavimus ir, teisėjams leidus žaisti kontaktinį krepšinį, ne kartą gerokai apsistumdė su tvirtais varžovų aukštaūgiais.

Regimantai, kokį įspūdį jums šios rungtynės paliko iš emocinės pusės – atmosfera juk buvo neeilinė?“, – paklausėme R. Minioto po mačo Tuzlos arenoje.

– Tikėjomės, kad bus daug sirgalių, skaitėme apie tai, bet kad bus toks palaikymas... Smagu žaisti, jau seniai taip bebuvo po visų koronaviruso situacijų. Malonu matyti tiek žmonių, tikrai atmosfera buvo fantastiška. Gal pradžioje ir jie, ir mes buvome susikaustę, bet vėliau viskas susitvarkė.

– Iškovojote labai svarbų tašką. Kokie sumanymai labiausiai veikė jūsų žaidime, o ką dar reikia tobulinti?

– Visi žaidžiame kartu kaip komanda, padedame vieni kitiems. Aišku, tokio gero susižaidimo dar nėra, bet po 3-4 treniruočių tai kaip ir normalu. Tačiau tikrai visi stengiasi, atiduoda visas jėgas. Kai turi tiek laiko, tai negali nei taupytis, nei per daug galvoti. Visi buvome „vienoje mintyje“ ir viską padarėme taip, kaip norėjome. Gal pabaigoje galėjome sužaisti kiek ramiau, bet vis tiek, esant tiek fanų ir emocijų, nėra lengva.

– Ar rezultatą, kad „Žalgiris“ įveikė „Real“, sužinojote rungtynių metu, ar jau joms pasibaigus?

– Jau po rungtynių. Labai džiaugiuosi, sveikinimai komandai. Ar nustebino? Ne, kodėl. Dabar beveik visi grįžo po traumų, žaidžiame tikrai gerai. Vaikinai žaidė namie, palaikomi savo sirgalių, baigėsi traumos ir ligos, turėjome daugiau treniruočių ir viskas stoja į vėžes.

– Žiūrint iš šalies susidarė įspūdis, kad teisėjai leido nemažai kontakto. Ar taip ir buvo iš tikrųjų?

– Taip, iš tikrųjų buvo labai daug kontakto. Pabaigoje jau buvo nebe krepšinis, o regbis, jau tiesiog mėtėme vieni kitus. Gal šiek tiek išleido kontrolę iš rankų, bet jiems nebuvo lengva tokioje atmosferoje. Na, o mes „atstovėjome“.

– Ar kažkas labai turėtų keistis atsakomosiose rungtynėse Vilniuje?

– Gal reikėtų žaisti kažkiek ramiau, gynyboje „perskaityti“ situacijas. Nes pasitaikė tokių žioplų klaidų. Bet manau, viskas bus gerai.

– Varžovų lyderį Džananą Musą esate matęs ir Ispanijoje, šio sezono pradžioje. Kaip pavyuko jį pristabdyti?

– Pirmoje rungtynių pusėje jis tikrai pridarė mums bėdų, bet po pertraukos jis jau neprisikūrė tų savo prasiveržimų. Taigi, manau, kad visai neblogai jį sustabdėme. Gal labiau nesulaikėme aukštaūgių, kamuolių neatsikovojome, gal čia didesnė problema. Bet dabar žinosime, ką reikia daryti ir sekmadienį namie to nebeleisime jiems pakartoti.

Bosnija ir Hercegovina - Lietuva. Rungtynių statistika

Sekmadienį Vilniuje lietuviai su bosniais susitiks dar sykį. Šiuo metu sužaidus trejas 2023-ųjų metų pasaulio krepšinio čempionato atrankos rungtynes lietuviai su trimis pergalėmis yra tapę F grupės lyderiais.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Trys geriausios komandos kitame atrankos etape pateks į naujai formuojamą grupę, kur susirems su geriausiomis rinktinėmis iš E grupės. Joje žaidžia Prancūzija, Juodkalnija, Vengrija ir Portugalija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją