„Šiaulių“ komandoje šiame mače buvo registruoti tik aštuoni žaidėjai.
Ketvirtfinalio mače su Klaipėdos „Neptūnu“ sunkią traumą patyrė amerikietis Jonathanas Lee - jam diagnozuotas pėdos lūžis.

Rngtynėse su „Neptūnu“ čiurną susižeidė ir su Vilniaus komanda nežaidė Jeffas Allenas. Tokią traumą yra patyręs ir Modestas Kumpys.

Nepaisant itin riboto žaidėjų pasirinkimo Šiaulių komanda taikėsi į dar vieną sensaciją ir dominavo pirmoje rungtynių pusėje. Šiauliečiai turėjo dviženklį pranašumą, tačiau po didžiosios pertraukos atsibudęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ sugebėjo perlaužti rungtynių eigą savo naudai.

Pirmajame kėlinyje aikštėje rezultatyviomis atakomis pasižymėjo abi komandos. Jam pasibaigus nedidelę persvarą turėjo sostinės komanda (22:20).

Tačiau antrajame kėlinyje jokios įtampos šiose rungtynėse nejautę šiauliečiai ėmė dominuoti aikštėje ir po truputį didino skirtumą savo naudai. Spurtą inicijavęs Rokas Giedraitis padėjo Šiaulių komandai susikrauti devynių taškų persvarą - komandos ilsėtis išėjo švieslentėje degant skaičiams 30:39.

Po didžiosios pertraukos šiauliečiai nemažino apsukų ir įgijo net 13 taškų persvarą. Tačiau kai jau atrodė, kad bręsta dar viena sensacija, atsibudo ir rungtynių favoritai „Lietuvos ryto“ krepšininkai.

Gynybą suaktyvinusi Vilniaus ekipa dar iki trečio kėlinio pabaigos persvėrė rezultatą savo naudai, o paskutiniajame ketvirtyje neišleido iniciatyvos iš savo rankų.

Rezultatas:

Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Šiaulių „Šiauliai“ - 71:61 (22:20, 8:19, 27:17, 14:5)

„Šiauliai“: Rokas Giedraitis 13, Julius Jucikas 10, Gintaras Leonavičius ir Karolis Babkauskas - po 6.

Staigmeną pateikę šiauliečiai penktadienį ketvirtfinalio mače 73:71 (17:14, 16:23, 20:16, 20:18) įveikė šalies vicečempioną Klaipėdos „Neptūną“. „Lietuvos rytas“ tarp keturių stipriausių pateko 78:63 pranokęs Alytaus „Dzūkiją“.

Kitame pusfinalyje Utenos „Juventus“ klubas, kuris ketvirtfinalyje rezultatu 82:76 eliminavo Pasvalio „Pieno žvaigždes“, susitinka su Kauno „Žalgiriu“. Žalgiriečiai penktadienį 86:58 sutriuškino Panevėžio „Lietkabelį“.

Šiemet dėl LKF Didžiosios taurės kovoja tik aštuonios pajėgiausios LKL komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)