„Na ką, grįžau, šlapias dabar visas (šypsosi). Mes turime komandą. Noriu pasakyti tiek, kad jai trūko tikėjimo jėgomis, krepšininkai buvo įsprausti į tam tikrus rėmus. Negaliu sakyti, kad atėjau ir dėl to laimėjo. Prieš tai treneris dirbo ir kai kurie dalykai buvo įdomiai daromi, pora situacijų palikau.

Aš apakęs, kaip komanda greitai reagavo į pokyčius. Aš daug tų derinių nekišau, 12-14 gal, ir jie labai greitai viską pagavo. Kai pamačiau jų akis, norą, parodžiau, kad esu chebroje ir už chebrą, kiek tai įmanoma.

Žinoma, kartais reikia duoti velnių, bet aš kiekvieną jų gaivinu ir kiekvienu tikiu. Prieš rungtynes siunčiau tokią žinią, kad Mažeikiai galvoja, jog jūs silpnesni. O mes ateikime ir parodykime, kas mes esame, tik nepameskime galvų. Vienu momentu buvome jas pametę, reikia tą pripažinti, kai varžovai buvo išlyginę rezultatą ir net pirmavo tašku.

Reikia pripažinti, kad Giedrius Staniulis gal nepretenduoja į „Rytą“ ar „Žalgirį“, bet gerai atrodo kitose komandose, turėjome problemų su juo. Šiaip jausmas labai geras“, – prisipažino Ž. Urbonas.

Tarsi prieš sezoną, strategas norėtų turėti pusantro mėnesio parengiant komandą, kurios žaidime netrūksta broko, tačiau ekipai reikia žaisti čia ir dabar. Anot Ž. Urbono, sudėtyje įmanomos korekcijos.

„Išryškėjo viena problema penktoje pozicijoje. Mūsų aukštaūgiams sudėtinga prieš tipinius vidurio puolėjus. Jei galvojame apie rimtesnį žingsnį, o ne tik pakilimą iš paskutinės vietos, reiktų tokio pajėgesnio vidurio puolėjo. Vėliau – ateitis parodys“, – teigė Ž. Urbonas.

Jis džiaugiasi Šiaulių klubo sirgalių parodytu dėmesiu.

„Matosi, aistruolių gretose yra vyresnių veidų, sako, kaip gera, kad grįžote, sugrąžinkite mus į bronzinius laikus, kai su Vaidu Pauliukėnu siautėjote aikštėje. Gera turėti tokią kompaniją, yra ir Vaidas, pabandžiau štabą suvienyti, jie ten irgi kampais sėdėjo, kas, kur sau, ir administraciją bandau užkurti, kad į vieną pusę žiūrėtume. Žinoma, gera grįžti į Lietuvą, dėl šeimos, žmonos, mamos, tėvo“, – tvirtino Ž. Urbonas.

Mažeikių ekipai tai buvo pirmasis mačas be Artūro Jomanto, kuris pradėjo darbus Vilniaus „Ryto“ sporto direktoriaus poste.

Ši pergalė buvo itin reikšminga „Šiauliams“, kurie buvo „Betsafe-LKL“ dugne. Dabar pavyko laimėjimais prisivyti Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (3-12) ir „Gargždus“ (3-12).

Pirmoji komandų akistata buvo pasibaigusi mažeikiškių pergale 90:81.

Rungtynių apžvalga:


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją