„Žalgiris“ šį sezoną „Anadolu Efes“ pirmo etapo rungtynėse įveikė dukart – 77:64 išvykoje ir 71:53 savo aikštėje.

Tačiau „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza įsitikinęs, kad šis faktas šiuo atveju tik pridės papildomos motyvacijos varžovams.

„Laukia svarbios rungtynės. Mes žinome, kad savo sąskaitoje turime tik vieną pergalę ir tris nesėkmes. Varžovų pergalių ir pralaimėjimų santykis – atvirkštinis. Kartu su (Malagos) „Unicaja“ ir (Atėnų) „Panathinaikos“ klubais tai pagrindiniai mūsų varžovai grupėje.

Bus sunku, nes kai įveiki varžovus tai jie prieš tave žaidžia kur kas agresyviau. Tai įrodė rungtynės su CSKA. „Anadolu Efes“ sieks įrodyti, kad jie geresnė komanda, nei mes. Mes gerai padirbėjome šią savaitę. Turbūt pirmą kartą per pastaruosius du mėnesius Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai dirbo kartu treniruotėse, todėl mes tikimės, kad tinkamai pasiruošėme rungtynėms“, - prieš išvyką į Turkiją teigė J. Plaza.

„Nuotaikos geros. Išskrendame pasiruošę ir tikimės laimėti. Dabar jie žaidžia geresnį krepšinį. Tikrai, visi žaidėjai yra pasitempę ir tikrai bus sunku su jais žaisti, ypatingai jų aikštėje. Jie labai emocingai pradeda varžybas ir kuomet jie pagauną bangą juos sustabdyti būna sunku“, - sako „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

J. Plaza pastebi, kad bus labai svarbu aktyviai pradėti susitikimą.

„Bus labai svarbus pirmas ketvirtis. Taip pat didelį dėmesį skiriame trečiam kėliniui. Viskas mūsų rankose. Turime suprasti, kad bus labai sunkios rungtynės“, - sakė treneris iš Ispanijos.

J. Plaza neslepia, kad pralaimėjimas penktadienį būtų itin skaudus ir svarbus.

„Kai kas tikėjo, kad mes laimėsime Atėnuose prieš „Panathinaikos“ ar Madride prieš „Real“. Mes kovojome ir pralaimėjome vos vienu tašku. Kai kas manė, kad kaip ir prieš kelis mėnesius namuose įveiksime CSKA. Reikia suprasti, kad mes nepateiksime staigmenų – mes kovojame su visais varžovais. Svarbiausia, kad mes solidžiai žaidžiame namuose. Namuose pralaimėjome tik vienerias rungtynes prieš CSKA. Dabar stengsimės reabilituotis išvykoje. Jei nelaimėsime Stambule mums bus didelė nesėkmė. Tačiau jei pralaimėsime nedideliu skirtumu viskas spręsis jau mūsų aikštėje labai svarbiame antrame rate. Reikia laimėti namuose ir mums reikalingos mažiausiai 5 ar 6 pergalės“, - sakė J. Plaza.

„Gal padėtis lentelėje labiau motyvuoja, nes žinome, kad pralaimėti daugiau nebegalime. Ką jau galėjome, tą pralošėme. Dabar reikia stengtis laimėti, nes to taškelio pabaigoje mums gali pritrūkti“, - įsitikinęs P. Jankūnas.

Lietuvoje įsivyravę itin šalti orai buvo naujovė kai kuriems „Žalgirio“ legionieriams. Ne išimtis – ir treneris J. Plaza, kuriam toks šaltis ir sniegas prilygsta egzotikai. Į šiuos reiškinius J. Plaza žiūri filosofiškai.

Viena diena – smagu, bet kai šalčiai tęsiasi ilgą laiką yra pakankamai sudėtinga. Bet aš stengiuosi priprasti, stengiuosi suprasti jūsų gyvenimo filosofiją. Stengiuosi būti geresniu žmogumi ir geresniu treneriu. (...). Nežinau, kaip tiksliai išsireikšti, bet aš niekada nesu žaidęs su sniegu. Aš niekada nesu vairavęs tokiomis sąlygomis. Tai pakankamai keista“, - šypsosi J. Plaza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)