„Kažkiek talento netekome, bet manau, nebūsime patrankų mėsa. Su komandiniu darbu galime siekti aukščiausių tikslų. Turėsime aiškius lyderius, susižaidimą, tikiuosi, turėsime ir gerą vasarą“, – vylėsi rinktinės vairininkas Kazys Maksvytis, kuris prieš pirmąją treniruotę įvertino turimą sudėtį, naujausius nuostolius ir papildymą.

Nors pagal NBA taisykles rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas prie kontaktinių bendrų pratybų galės prisijungti tik nuo liepos 29 dienos, krepšininkas sportinę formą gerins ir laiką leis kartu su rinktinės kandidatais.

„Kad jūsų žodžiai – Dievui į ausį. Nėra klausimų, žionoma, būtų smagu. Tokia siekiamybė ir toks planas. Laukia sunkus kelias. Dabar svarbiausia – gerai pasiruošti, o vėliau – žiūrėsime“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

O pirmoje treniruotėje krepšininkai spėjo ir lengvai pamėtyti, su rinktinės talismanu tapusio kineziterapeuto Juozuko (red. – Juozas Petkevičius) priežiūra pasimankštinti, ir smagiai pasidalinti mintimis su seniai matytais draugais.

Rinktinės kandidatų gretos – kaip reikiant nukraujavusios: anksčiau jau skelbta, kad rinktinei nepadės Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Domantas Sabonis bei Gytis Radzevičius ir Martynas Sajus.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše – 15 pavardžių: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Donatas Tarolis, Gabrielius Maldūnas, Ąžuolas Tubelis.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai varžysis D grupėje su Meksika, Juodkalnija ir Egiptu.

Rinktinės tvarkaraštis

Prieš pasaulio čempionatą, startuosiantį rugpjūčio 25 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks serija kontrolinių rungtynių:

  • 07 22 19.30 val. Lietuva – Jordanija (Alytus)
  • 07 24 19.30 val. Lietuva – Jordanija (Alytus)
  • 07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
  • 08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
  • 08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)