Jonas Kazlauskas trečiadienį paskelbė 20 Europos vicečempionų sąrašą, todėl jau galima pradėti įsivaizduoti, kaip Lietuvos rinktinės veidas atrodys Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse“, – rašo „Gigantes del Basket“ analitikas Chema de Lucasas.

„Aišku tiek, kad po pirmosios stovyklos Palangoje J. Kazlauskas savo komandoje paliks 17-18 žaidėjų“, – pažymi ispanas, netrukus įvardinęs ir, jo nuomone, pagrindinę mūsų komandos netektį šią vasarą.

Anot ispano, tai – pastaruoju metu nerungtyniaujantis 31-erių metų puolėjas Linas Kleiza, paskutinį sykį nacionalinei komandai atstovavęs 2013-ųjų Europos čempionate.

„Tai – didžiausia netektis, kurią buvo galima prognozuoti iš anksto. L. Kleiza niekaip negali išspręsti fizinių problemų, kurios puolėją kamuoja jau kurį laiką“, – pažymi Ch. de Lucasas.

Ispanas atkreipia dėmesį ir į faktą, kad kol kas neaiški Donato Motiejūno situacija rinktinėje – anot jo, nėra aišku, ar Hjustono „Rockets“ aukštaūgis padės komandai Rio de Žaneiro olimpiadoje.

„Šiais metais kviečiamų žaidėjų sąrašas yra šiek tiek ilgesnis nei įprastai, kadangi dėl dalies žaidėjų dar yra klaustukų. Prasidėjus stovyklai dar ne visi užsienyje žaidžiantys krepšininkai gali būti baigę savo klubinius sezonus, o NBA žaidėjai, kaip įprasta, negalės prisijungti prie rinktinės nuo pirmų dienų“, – „Gigantes del Basket“ cituoja J. Kazlauską.

Taip pat ispanas pažymi, kad į pakviestųjų žaidėjų kompaniją pateko net trys ACB lygoje rungtyniaujantys leituviai – Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas ir Marius Grigonis, NBA lygoje atkrintamųjų varžybų metu sužibėjęs Jonas Valančiūnas.

Pastebima ir tai, kad į sąrašą su kitais žaidėjais pateko „senas pažįstamas“ veteranas Darjušas Lavrinovičius.

Primename, kad Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių grupėje Lietuvos rinktinė kausis kartu su Ispanijos, Argentinos, Brazilijos ir Nigerijos ir dar viena atrankos varžybas laimėjusia komanda.

Ispanai nerimauti pradėjo vos tik ištraukus burtus.

„Dabartinė Europos vicečempionė, kurioje gyvena vos trys milijonai gyventojų, po Sovietų Sąjungos subyrėjimo tarptautiniuose turnyruose jau iškovojo 10 medalių. Lietuvos rinktinė – tai komanda, visuomet turinti daug talento ir puikius metikus“, – rašė portalas AS.

„Burtai lėmė, kad kelias link olimpinio aukso – labai komplikuotas. Varžovai Ispanijos rinktinei kliuvo kur kas rimtesni, nei amerikiečiams. Čia bus ir Argentina, ir Brazilija, ir visuomet pavojinga Lietuva“, – konstavo didžiausias šalies sporto portalas Marca.com.

Informaciją apie tai, kad pamažu aiškėja Lietuvos rinktinės sudėtis, paskelbė ir Rusijos žiniasklaida. Čia pagrindinis akcentuojamas faktas – Domanto Sabonio įtraukimas į komandos sąrašą.

„Domantas yra garsiausio Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio, 1988-ųjų Seulo olimpinių žaidynių čmpiono sūnus“, – be didesnių įžvalgu pažymi Sports.ru ir dalijasi FIBA dar antradienį išplatintu išplėstiniu Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašu.

Primename, kad D. Sabonis rinktinėje debiutavo pernai ir su ja tapo Europos vicečempionu.

J. Kazlausko paskelbtas kandidatų sąrašas:
J. Kazlausko paskelbtas kandidatų sąrašas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)