Netikėtumas

Kone ryškiausias netikėtumas - itin silpnas čempionių titulą ginančios Vilniaus „KM-LKC“ (0-2) komandos startas.

Vilnietės pirmus pralaimėjimus patyrė rungtynėse su praėjusių metų autsaiderėmis: „Biržų SM-Biržų duonos“ komanda, kuri pernai su 2 pergalėmis liko turnyro lentelės dugne, ir „Ukmergės MKK“, kuri dėl finansinių sunkumų tik paskutinę akimirką ryžosi dalyvauti antrame NMKL sezone.

Geresnio šalto dušo ir nesugalvosi - Vilniaus „KM-LKC“ NMKL pirmenybes pradėjo dviem netikėtais pralaimėjimas Biržuose 48:44 ir Ukmergėje 66:63.

Žvaigždė

Prie pirmos „Biržų SM-Biržų duonos“ pergalės ir sensacingo Vilniaus „KM-LKC“ kluptelėjimo ryškiausiai prisidėjo 17-metė Erika Kregždytė.

Šiose rungtynėse E. Kregždytė surinko 33 iš 48 komandos taškų, atkovojo 14 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius ir viena surinko daugiau naudingumo balų, nei abi rungtynių komandos kartu sudėjus.

Paradoksalu, bet žiūrint į statistiką, gali susidaryti įspūdis, kad komandos draugės E. Kregždytei tiesiog trukdė laimėti. Pirmos NMKL savaitės žvaigždė minėtose rungtynėse surinko 41 naudingumo balą, kai visa likusi ekipos dalis - 6...

Geriausia komanda

Nors NMKL pirmenybėse visos komandos sužaidė tik po 1-3 rungtynes, po truputį aiškėja potencialios šio sezono favoritės. Akivaizdu, kad ikisezoniniai Kauno „LKC-Kauno“ ekipos pažadai, šiemet kovoti dėl NMKL aukso, nebuvo laužti iš piršto.

Praėjusiais metais sidabro medaliais pasidabinusios „LKC-Kauno“ krepšininkės sezoną pradėjo dvejomis užtikrintomis pergalėmis.

Pirmoje sezono akistatoje kaunietės išvykoje 73:48 nepasigailėjo „Ukmergės MKK“ ekipos, o antrose rungtynėse Radviliškyje 63:55 privertė pasiduoti ir vietos komandą.

Karalius mirė - tegyvuoja Karalius? Antrasis NMKL sezonas prasidėjo!

Rezultatai:

„Ukmergės MKK“ - „Vilniaus KM-LKC“ 66:63;
„Biržų SM-Biržų duona“ - „KK Patriotės“ 40:42;
„Radviliškis“ - „LKC-Kaunas“ 55:63;
„KK Patriotės“ - „Ukmergės MKK“ 86:62;
„Ukmergės MKK“ - „LKC-Kaunas“ 48:73;
„Biržų SM-Biržų duona“ - „Vilniaus KM-LKC“ 48:44;
BC „Tiketa“ - „Jonava“ 69:66;
„Jonava“ - „KK Patriotės“ 64:44.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1. „LKC-Kaunas“ 2 0
2. „KK Patriotės“ 2 1
3. BC „Tiketa“ 1 0
4. „Jonava“ 1 1
5. „Biržų SM-Biržų duona“ 1 1
6. „Ukmergės MKK“ 1 2
7. „Radviliškis“ 0 1
8. „Vilniaus KM-LKC“ 0 2

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)