Šiuo metu B. Manekas atlieka reabilitaciją ir individualiai sportuoja su fizinio rengimo treneriais Justinu Grainiu bei Nerijumi Navicku.

„Traumų turėjau ir anksčiau: čiurnos, peties. Bet tai yra pirmas kartas, kai dėl traumos turiu praleisti rungtynes. Žaisdavau susižeidęs arba traumos nutikdavo vasaros metu. Tai pirmas kartas, kai nežaidžiu dėl traumos. Keistas jausmas. Prieš keletą metų taip pat praleidau rungtynes, bet tada sirgau COVID-19, todėl kaltinu jį“, – zalgiris.lt pasakojo B. Manekas.

Profesionalo karjerą aukštaūgis pradėjo Australijoje, o vėliau persikėlė rungtyniauti į Turkiją, kur pirmą kartą teko susidurti su Europos kultūra ir krepšiniu.

Šiemet B. Manekui teko persikelti į Kauną ir vėl pratintis prie naujų dalykų.

„Pastebėjau, kad krepšininkai Eurolygoje yra vyresni ir protingesni, jie žino, kaip žaisti. Jeigu jiems yra pasakyta neleisti vienam ar kitam žaidėjui priimti kamuolio ir atakuoti, jie tą ir daro, nes jiems už tai moka. Tai labai geras lygis“, – apie Eurolygą atsiliepė B. Manekas.

Amerikietis taip pat buvo paklaustas, ko likusioje sezono dalyje reikia „Žalgiriui“, kad Eurolygoje rezultatai būtų geresni.

„Žaidžiame gerai tada, kai žaidžiame kartu, dalinamės kamuoliu, kai gerai ginamės ir neleidžiame varžovams atkovoti kamuolių po savo krepšiu. Tai yra pagrindiniai dalykai. Ketverias ar penkerias rungtynes pralaimėjome keliais taškais. Ne kartą buvome labai arti, bet visose tose rungtynėse buvo labai daug taisytinų vietų. Aišku, galėtume būti aukščiau nei esame. Yra labai daug taisytinų klaidų ir rungtynių, kurias turėjome laimėti“, – svarstė žalgirietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją