Tai pagaliau pripažino ir „Knicks“ prezidentas Philas Jacksonas. Dėl latvio anksčiau turėjęs įvairių abejonių, dabar ilgametis Čikagos „Bulls“ ir Los Andželo „Lakers“ treneris jį vadina „magišku“.

„Jis turi kažką tokio „magiško“, kas pritraukia žiūrovus čia, Niujorke, ir visoje JAV, – sakė 70-metis amerikietis. – Šis vyrukas turi reikiamą temperamentą, nusiteikimą, jis susitvarko su savimi gana gerai.“

Ir iš tikrųjų – su Ph. Jacksonu nesutikti negalima. K. Porzingio potencialą įrodo ir pirmų 18-os rungtynių statistika. Latvis vidutiniškai pelno po 13,8 taško atkovoja po 9,3 kamuolio ir blokuoja po 1,8 varžovo metimo.

Maža to, jis rungtynes pradeda starto penkete ir aikštelėje praleidžia po 28 minutes, nors ankstesnis „Knicks“ planas buvo K. Porzingiui leisti žaisti apie 20 minučių.

„Trenerių štabas manė, kad reikės iš esmės sumažinti Kristapo žaidimo laiką, – kalbėjo Ph. Jacksonas. – Manėme, kad jam bus sunku žaisti pusę rungtynių, tai yra 24 minutes. Tačiau dabar esame maloniai nustebinti jo ištverme, jėga, atletiškumu, kas leidžia žaisti efektyviai 34-35 minutes.“

13-ka kartų NBA čempionu tapęs Ph. Jacksonas taip pat stebisi K. Porzingio branda. Nors pastarajam tik 20 metų, pasak legendinio trenerio, jaunuolis išsiskiria savo ramybe.

Kaip pavyzdį Ph. Jacksonas pasirinko sekmadienio rungtynių su Hjustono „Rockets“ komanda epizodą, kuomet Dwightas Howardas galingai įdėjo per blokuoti „centrą“ bandžiusį jau iki 221 cm ūgio išstypusį K. Porzingį.

„Kitą dieną dėl to dėjimo visi pradėjo „pūsti burbulus“, – prisiminė Ph. Jacksonas. – Tai yra tiesiog juokinga. Šioje lygoje niekas nėra apsaugotas nuo tokių epizodų. Tačiau Kristapas, atrodo, iš to tik pasijuokė. Jis neabejotinai išsiskiria iš visų kitų.“

Ir čia reikia pripažinti ir sutikti su Ph. Jacksonu – jaunasis Latvijos talentas išsiskiria ne tik ūgiu, bet ir širdimi bei atsidavimu. Kol kas atrodo, kad K. Porzingio ateitis – šviesi. Visgi kad ir koks būtum geras, visada yra kur tobulėti.

Nėra abejonių, kad tai supranta ir pats K. Porzingis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)