Ketvirtadienio vakarą Kėdainių arenoje įvyko pirmos B grupės rungtynės, kuriose visą laiką pirmavusios Lietuvos krepšininkės 69:59 (20:17, 15:7, 19:15, 15:20) įveikė Suomijos rinktinę.

Sužaidus du kėlinius lietuvės jau turėjo dviženklę persvarą (35:24), o po trijų ji dar labiau išaugo – 54:39.


Suomės anksčiau laiko nekapituliavo ir po dviejų varžovių lyderės Awak Kuier tritaškių skirtumas ketvirtojo kėlinio pradžioje aptirpo iki 9 taškų (56:47), tačiau ir pačios lietuvės netrukus atsakė keliais tolimais metimais paeiliui, taip stabilizuodamos situaciją.


Pergalingą nuotaiką susirinkusiems Kėdainių arenoje trečiojo kiek sugadino Justės Jocytės trauma. Talentingoji 15-metė trečiojo kėlinio pradžioje skausmingai kryptelėjo koją ir iš aikštės buvo išlydėta komandos draugių. Likusį rungtynių laiką krepšininkė praleido ant atsarginių suolo. Iki nesėkmingo epizodo J. Jocytė per 12 min. pelnė 4 taškus ir atkovojo 5 kamuolius.

Rezultatyviausios nugalėtojų gretose buvo po 16 taškų pelniusios Kamilė Nacickaitė (2/4 dvit., 3/8 trit.) ir Gintarė Petronytė (6/9 dvit., 5 atk. kam.). Laura Juškaitė pridėjo 15 taškų (3/5 trit.) ir sugriebė 8 atšokusius kamuolius, Giedrė Labuckienė pelnė 9 taškus ir 10 atkovotų kamuolių.

Varžovėms minėtoji A. Kuier surinko 21 tašką, atkovojo 14 kamuolių ir suklydo 6 kartus.

Pažymėtina, kad bendrą kovą dėl atšokusių kamuolių Lietuvos rinktinė laimėjo 48-31. Tiesa, susikrauti didelės persvaros lietuvėms neleido klaidų skaičius – R. Grigo auklėtinės prarado net 27 kamuolius (varžovės – 21).

B grupėje taip pat rungtyniauja Ukrainos ir Prancūzijos ekipos. Šių rinktinių akistatoje ketvirtadienio vakarą užfiksuotas netikėtumas. Susitikime Kijeve šeimininkės ukrainietės parbloškė Europos vicečempiones prancūzes 88:71.

Kitas rungtyne sekmadienį, lapkričio 14-ąją lietuvės išvykoje žais su prancūzėmis.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė 2021

Kelialapius į Europos čempionatą iškovos atrankos 10 grupių nugalėtojų ir 4 geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos.

Jeigu turnyro organizatorės (Slovėnija ir Izraelis) pateks tarp 14 pajėgiausių atrankos rinktinių, kelialapius į Europos čempionatą gaus p atitinkamai penkta ir šešta geriausios antrosios vietos komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)