Ispanai, kurie dešimt čempionatų iš eilės, nuo pat 1999-ųjų, pateko bent į pusfinalį ir per tą laiką iškovojo net devynis medalius, šį kartą nėra priskiriami prie pačių pagrindinių turnyro favoritų. Štai FIBA šią savaitę jiems skyrė tik šeštą vietą.

Tačiau nuvertinti be brolių Gasolių likusios „La Roja“ komandos taip pat nederėtų. Tuo labiau, kad iškilus didelėms bėdoms gynėjų linijoje Ispanijos pilietybė skubos tvarka buvo suteikta nieko bendro su šia šalimi neturinčiam amerikiečiui Lorenzo Brownui.

31-erių metų 196 cm ūgio L. Brownas yra gimęs Džordžijos valstijoje, JAV, niekada nežaidė Ispanijos ekipose, tačiau keletą sezonų priklausė NBA klubui Toronto „Raptors“, kur vienu iš asistentų dirbo treneris Sergio Scariolo, šiuo metu kaip tik ir vadovaujantis nacionalinei komandai.

„Estoy aquí (liet. esu čia)“, – du žodžius ispaniškai per oficialų pristatymą antradienį Madride ištarė L. Brownas, po to iškart perėjęs prie gimtosios kalbos.

„Esu laimingas būdamas čia. Noriu padėkoti visiems prie to prisidėjusiems – federacijai, žaidėjams. Didelė garbė vilkėti šiuos marškinėlius. Jeigu atvirai, niekada nemaniau, kad būsiu dabartinėje situacijoje.

Žaidimas kartu su šiais krepšininkais leis man dar labiau ūgtelėti, nes jie atstovauja puikioms Europos ir NBA komandoms.

Aš nepolitikuoju. Tai – ne mano sritis. Aš žaidžiu krepšinį. Negalėjau atsisakyti tokios galimybės. Užaugau stebėdamas Pau ir Marcą. Taigi su nekantrumu laukiu pradžios“, – teigė jis.


Natūralizacijos klausimu trumpai pasisakė ir S. Scariolo.

„Gimimo vieta ar odos spalva niekada nebuvo mūsų komandą identifikuojantys aspektai“, – pereiškė strategas.

Pernai amerikietis gynė Kazanės UNIKS, kuris sezonui įpusėjus dėl Rusijos agresijos Ukrainoje buvo išmestas iš Eurolygos, garbę. Iki tol per rungtynes jis pelnė po 13,8 taško ir atkovojo po 3,6 kamuolio.

Šią vasarą L. Brownas pasirašė naują sutartį su Tel Avivo „Maccabi“ – susitarė dėl dvejų metų bendradarbiavimo.

2019-ųjų pasaulio čempionė Ispanijos rinktinė Europos čempionate versis be Ricky Rubio, Carloso Aloceno, Sergio Rodriguezo ir Guillemo Viveso.

Ispanai Europos čempionatą pradės A grupės turnyre Sakartvele, kur jų varžovėmis bus šeimininkų, turkų, belgų, bulgarų ir išmestus rusus turnyre pakeitusių juodkalniečių rinktinės.

Prieš pirmenybes Ispanijos krepšininkai sužais po du kontrolinius mačus su graikais ir lietuviais (rugpjūčio 16 ir 18 dienomis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją