Tai nėra oficialus reitingas, kuris sudaromas skaičiuojant komandų pasirodymus pastaruosiuose turnyruose, o labiau subjektyvus jų įvertinimas pagal suburtą sudėtį ir dabartinę formą.

Pati FIBA skelbia, kad tai – tik pirmosios tokios kopėčios prieš pirmenybes: jos bus atnaujintos rinktinėms žaidžiant atrankos ir kontrolinius mačus bei čempionatui dar labiau artėjant.

Penktai pagal oficialų Europos rinktinių reitingą Lietuvos nacionalinei komandai skirta penktoji vieta ir tarp būsimo čempionato dalyvių.

„Po didžiulio nusivylimo, patirto praėjusią vasarą, kai buvo pirmą kartą nepatekta į olimpines žaidynes, bus įdomu pažiūrėti, koks bus Lietuvos atsakas tokio lygio turnyre.

Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio pora visada yra žavingas tandemas, tuo labiau, kad tai yra, ko gero, labiausiai dominuojantis priekinės linijos dvejetas visame turnyre.

Rinktinę papildė talentingasis Ignas Brazdeikis, o Lietuva pirmenybes atidarys dvikova su dabartiniais čempionais slovėnais“, – rašo FIBA.

Būtent titulą ginsiantys Slovėnijos krepšininkai ir įvardijami kaip pagrindiniai favoritai triumfuoti vėl.

„Ir tam yra 77 priežastys“, – pabrėžia FIBA, turėdama galvoje Luką Dončičių, žaidžiantį 77-uoju numeriu.

Iškart po slovėnų žengia Prancūzija, Graikija ir Serbija.

Pažymima, kad prancūzai su Rudy Gobertu ir Evanu Fournier priešakyje sieks pakartoti 2013-ųjų triumfą, kai finale įveikė ne ką kitą, o Lietuvą. Beje, „Les Bleus“ bus lietuvių varžovais ir B grupėje Kelne.

Kiti mūsiškių oponentai vokiečiai šioje klasifikacijoje yra 9-i, bosniai – 16-i, o vengrai – 21-i.

Žemiau už Kazio Maksvyčius auklėtinius atsidūrė ir aukščiausią oficialų FIBA reitingą tarp visų Europos komandų turinti Ispanija, kuriai, likusiai be brolių Gasolių ir Ricky Rubio, atiteko šešta pozicija.

Tiesa, pati FIBA pabrėžia, kad auksinė krepšinio taisyklė sako, jog ispanų niekada negalima nuvertinti: jie dešimt čempionatų iš eilės, nuo pat 1999-ųjų, pateko bent į pusfinalį ir per tą laiką iškovojo net devynis medalius.


Rugsėjo 1 dieną Čekijoje, Italijoje, Sakartvele ir Vokietijoje startuosiančiose Europos pirmenybėse iš viso dalyvaus 24-ios Senojo žemyno rinktinės. Iš turnyro dėl karo Ukrainoje pašalintą Rusiją pakeis Juodkalnija.

Jau pirmame ture lietuviai kibs į atlapus dabartiniams čempionams slovėnams, su kuriais turi nesuvestų sąskaitų. Pernai olimpinio atrankos turnyro Kaune finale Slovėnija nugalėjo Lietuvos rinktinę ir pirmą kartą nuo Nepriklausomybės atgavimo paliko pastarąją be žaidynių.

Po grupės kovų rugsėjo 1-7 dienomis į aštuntfinalį prasibrovusios rinktinės tęs savo pasirodymą Berlyne, kur atkrintamosiose varžybose rugsėjo 10-18 dienomis ir paaiškės naujieji čempionai.

Lietuvos vyrai pastarąjį kartą ant prizininkų pakylos lipo 2015-aisiais Lilyje, kai atsiėmė sidabro medalius.

Paskutinėse Europos pirmenybėse lietuviai suklupo aštuntfinalyje prieš graikus ir liko tik devinti. Finale slovėnai 93:85 nugalėjo serbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją